share

Μοσχάρι με κολοκυθάκια

από
Μοσχάρι με κολοκυθάκια

Αυτό το φαγητό είναι το αγαπημένο της μητέρας μου, βέβαια η ίδια το έφτιαχνε με αρνί και κολοκυθάκια από τον κήπο της.
Είχα πάρα πολύ καιρό να το φτιάξω κι έγινε όταν στο ψυγείο κάποια κολοκυθάκια άρχισαν να φωνάζουν, αλλά επαναλήφθηκε και με κοτόπουλο χτες κι άρεσε περισσότερο.
Οι φωτογραφίες είναι από την πρώτη δοκιμή με μοσχάρι.

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα ή κιλότο (εναλλακτικά αρνάκι ή κοτόπουλο)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4- 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό κολοκύθακια μικρά

Διαδικασία
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε αλαφρά το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας συνεχίζοντας το σοτάρισμα γυρίζοντας δυο τρεις φορές προσθέτοντας και το σκόρδο και τα μπαχαρικά αν προτιμάτε, εγώ δεν τα πάω καλά και δεν βάζω συνήθως.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει το κρέας κι όταν είναι σχεδόν έτοιμο αλατοπιπερώνουμε.

Όσο το κρέας μας έβραζε ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια.
Τα καθαρίζουμε ελαφρά εξωτερικά, τα κόβουμε στα δύο αν είναι μεγαλούτσικα ή τα αφήνουμε όπως είναι αν είναι πολύ μικρά.
Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και περνάμε ελαφρά τα κολοκυθάκια.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και τοποθετούμε μέσα στη σάλτσα τα κολοκυθάκια.


Επανατοποθετούμε από πάνω το κρέας και βράζουμε μέχρι τα κολοκυθάκια να τρυπιούνται όχι να λιώσουν.
Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε το φαγητό αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα περιοδικά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Αυτό το φαγητό το λατρεύω. Είναι από τα πολύ πολύ αγαπημένα μου.
    Φιλάκια.

    • eleni
    • 5 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή ,καλοκαιρινό,αγαπημένο σε όλους,όπως και με μελιτζάνες.
    Αυτή την εποχή δε βρίσκουμε κολοκυθάκια πια και θερμοκηπίου δεν αγοράζω.
    Φιλιά!

    Για κοίταξε το μπλογκ,ανοίγει και κάποιο άλλο παράθυρο.

    • eleni
    • 5 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    • eleni
    • 5 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Κατά λάθος βγήκε εις διπλούν η ανάρτηση και την διέγραψα.

  2. Απάντηση

    Λίνα όλως περιέργως το λάτρεψαν κι οι δικοί μου, μάλιστα με το κοτόπουλο τους άρεσε περισσότερο.

  3. Απάντηση

    Ελένη ευτυχώς ακόμη βρίσκω σε γνωστό κολοκυθάκια.
    Σε ευχαριστώ για την επισήμανση έχω τώρα μισή ώρα που παιδευόμαστε με αυτό το θέμα κάποιος “καλός άνθρωπος” εμφυτεύει καζίνα κλπ με ανεπιθύμητα σχόλια.

  4. Απάντηση

    Πολύ καλό και αγαπημένο!! Το τρώμε όλοι στην οικογένεια!!

    • RIRI
    • 6 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αν και δεν αγαπω πολύ τα κολοκύθια, η συνταγή φαίνεται πολύ νόστιμη, και η σαλτσούλα πολύ ..δελεαστική, αρα πρέπει να την φτιάξω σύντομα!
    Καλό Σ/Β Ξανθή!!!
    Σημ . Εμείς εδώ εχουμε πήξη στο κολοκύθι!!!!

  5. Απάντηση

    Ξανθή μου το κρέας μαγειρεμένο με λαχανικά ανήκει στην παράδοσή μας και μπράβο σου που μας θυμίζεις αυτές τις συνταγές!

  6. Απάντηση

    Ξανθούλα μου,υπέροχος και πεντανόστιμος συνδυασμός…
    η δε σαλτσούλα σου,έτσι όπως τη βλέπω,σκέτο μέλι πρέπει να είναι…

    καλημέρες…-:))

  7. Απάντηση

    pentanostimo fagaki,gia sta xerakia sou xanthi mou.
    mas aresi to kolokythi tha to ftiaxo kai ego.na ise kala.
    kali sas mera kai kalo savatokyriako na exete

  8. Απάντηση

    ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

  9. Απάντηση

    αγαπημένο φαγάκι, κι εγώ με αρνάκι το αγαπάω περισσότερο αλλά συνήθως με μοσχάρι το μαγειρεύω αφού η μια από τις δυο κόρες έχει δυσανεξία στο αρνί, να σου πω την αλήθεια εγώ το κρέας σ’ αυτό το φαγάκι το αφήνω, συνήθως τα κολοκυθάκια τρώω που τραβούν όλη τη νοστιμιά του κρέατος!!!!

  10. Απάντηση

    Το κάνει πολυ συχνά η μαμά μου..και ειναι το αγαπημενο φαγητό του άντρα μου.
    Νόστιμο φαγητάκι..και με αρνάκι ωραίο είναι.
    ΦΙλιά

    • kiki
    • 6 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αυτό το φαγητό άρεσε στη μάνα μου να τι φτιάχνει, αλλά δεν τρελαινόμουν και πολύ. Ίσως πρέπει να το ξαναδοκιμάσω.

  11. Απάντηση

    anthivolon χαίρομαι που βρίσκω κι άλλους αν τους αρέσει!
    Καλό Σ/Κ

  12. Απάντηση

    RIRI λες να σε έπεισα;;
    Καλό Σ/Κ

  13. Απάντηση

    Λίλα εσύ θέλω να πιστεύω ότι έχεις δικά σου κολοκυθάκια!!

  14. Απάντηση

    SpIrToKoYto ευχαριστώ!!!

  15. Απάντηση

    Βασιλική καλό Σαββατοκύριακο και σε σας!!!Ευχαριστώ πολύ!!

  16. Απάντηση

    georgiaxara καλώς ήρθες κι ευχαριστώ πολύ!!

  17. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ήμουν σίγουρη ότι θα το μαγείρευες!!

  18. Απάντηση

    Marion τελικά οι μαμάδες μας έχουν μυήσει σε κλασικά Ελληνικά πιάτα!!

  19. Απάντηση

    Κική λες να σε έπεισα κι εσένα να το μαγειρέψεις;;
    Καλό Σ/Κ

  20. Απάντηση

    Τα κολοκυθάκια όταν μαγειρεύονται γίνονται σκέτη γλύκα. Σε αυτό το πιάτο εγώ βάζω και άλλα ζαρζαβατικά όπως καρότα, πατατούλες κ.λ.π. Γίνεται μούρλια. Και εγώ το φτιάχνω με κοτόπουλο.

  21. Απάντηση

    Τώρα που το λες, έχω κι εγώ καιρό να το φτιάξω αυτό το φαγάκι…
    Αγαπημένο και νοστιμότατο!

  22. Απάντηση

    Αγαπημένο μου φαγάκι και του πατέρα μου επίσης, η μαμά μου το έκανε μαζί κολοκυθάκια και μελιτζάνες, απίστευτη γλύκα!
    Ολες αυτές οι εντράδες είναι εξαιρετικά γευστικές!
    Καλό υπόλοιπο ΣΚ

  23. Απάντηση

    Το έφαγα καλεσμένη πριν λίγες ημέρες, μαγειρεμένο από παλιά κλασική μαγείρισσα.
    Εξαιρετικό πιάτο! Συγχαρητήρια Ξανθή

    Ζ.

    • iwanna
    • 6 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Aυτό το φαγητό τό έκανε η μαμά μου με αρνάκι…..τι μου θύμισες τώρα!!!!!!!!!!!

  24. Απάντηση

    Κατερίνα μου όσο πιο εμπλουτισμένο τόσο καλύτερα.

  25. Απάντηση

    Μπέττυ χαίρομαι που στο θύμισα!

  26. Απάντηση

    Ποπάκι βλέπω ότι όλοι έχουμε τις δικές μας μνήμες σχετικά με αυτό το φαγητό!
    Φιλάκια πολλά

  27. Απάντηση

    Ζαμπία ευχαριστώ πάρα πολύ!!

  28. Απάντηση

    Ιωάννα βλέπεις ότι έχουμε τις ίδιες μνήμες μήπως σημαίνει κάτι αυτό;;
    Αλήθεια κολοκυθάκια δεν έφερες από το νησί;;

    • dhmhtra
    • 7 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή.
    Γενικά το κολοκυθάκι το τρώμε στο σπίτι όλοι με όποιο τρόπο και να το μαγειρέψω, άν είναι και με κρέας
    ακόμη καλύτερα.
    Φιλιά

  29. Απάντηση

    ναι, τον Ιούλιο του 2009 την έβαλα στο γαστεροπλήξ 2 που ανακάλυψες τώρα τελευταία!!!!

  30. Απάντηση

    Καλημέρα Δήμητρα!!!καλή Κυριακή και πολλά φιλιά.

  31. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είσαι πολύ τυχερή που έχεις τόσο χρόνο να συντηρείς δυο σελίδες και να παρακολουθείς και τους άλλους, εγώ με το ζόρι τελευταία προλαβαίνω λίγα πράγματα.
    Καλή σου μέρα.

  32. αυτό το φαγητό ούτε το έχω φτιάξει αλλά ούτε το έχω δοκιμάσει…καιρός νομίζω είναι 🙂

    καλό απόγευμα

    • Marina
    • 7 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η μαμά μου συνέχεια, ως γνήσια γυναίκα κρητικού και μου το έκανε τραπέζι μια επίσης κρητικιά φίλη τώρα τελευταία. Το αγαπώ πολύ, ιδιαίτερα όταν τα κολοκυθάκια προέρχονται από το κτήμα μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode