Σιγά μην κάτσω ήσυχη επειδή κάτι με ενοχλεί, μεταξύ μας βέβαια ελπίζω μην το μετανιώσω!!
Και ψωμί έφτιαξα και φαγητό και μαρμελάδα ίσως αρχίσω κι ένα γλυκό έτσι για την καλή εβδομάδα!!
Τα λεμόνια ήρθαν στο σπίτι και ήταν από σπίτι!!τα αφήνεις;;;όχι δεν γίνεται.
Σας έχω πει νομίζω κι άλλη φορά για ένα “κουσούρι” ( ένα έχεις μόνο θα μου πείτε!!!χαχαχα)
Πάω στα μεγάλα βιβλιοπωλεία και κάθομαι με τις ώρες ξεφυλλίζοντας βιβλία μαγειρικής. Έχω μαζί μου κι ένα μπλοκάκι και κρατάω σημειώσεις τίτλων ή μια μικρή λεπτομέρεια που θα μου κάνει κλικ.
Όλα αυτά όταν υποτίθεται δεν πρέπει να κάνω δουλειές, τα χαζεύω και δήθεν τα τακτοποιώ αλλά όχι σε ντοσιέ, στο μυαλό μου.
Έτσι να κι η μαρμελάδα η σημερινή. Πολύ απλή και γρήγορη!!!
Τα υλικά για 2 βαζάκια σαν της φωτογραφίας
750γρ. ξινόμηλα
500γρ. λεμόνια ακέρωτα
200ml νερό
450γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Πλένουμε τα λεμόνια και τα ξύνουμε ελαφρά παίρνοντας το ξύσμα τους. ( θα το αποθηκεύσουμε για μελλοντική χρήση όπως του περγαμόντο.
Βγάζουμε τις φλούδες αφαιρούμε αν έχει πολύ άσπρο και τις βάζουμε σε νερό να βράσουν για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Παίρνουμε το εσωτερικό των λεμονιών και αφού αφαιρέσουμε ίνες και κουκούτσια το κόβουμε με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα μήλα με τα λεμόνια σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό κόβουμε τις ξεπικρισμένες φλούδες σε μικρά μπαστουνάκια.
Μόλις τα φρούτα έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε τις φλούδες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας περιοδικά.
Δεν μου πήρε περισσότερο από 15 λεπτά.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
Αυτό το πιατάκι ήταν για τον δοκιμαστή του σπιτιού και αυστηρό κριτή μας.
Πολλά μμμμμμμμμμμμμμμ ακούστηκαν.
Μένει να βρω τι θα φτιάξω με αυτή εκτός του πρωινού μας.
Ωραίο! και τι περιποιημενα ολα.. βαζακια , κεντητο τραπεζομαντηλο..
Ξανθούλα μου έχεις γίνει εξπέρ στις μαρμελάδες!!! Δεν σε πιάνει καμιά μας…
Ο σημερινός συνδιασμός μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, θα μπει στο πρόγραμμα σίγουρα.
Την καλησπέρα μου και ευχές για μια καλή εβδομάδα σου στελνω!!!
υπέροχος συνδυασμός, γειά στα χέρια σου, και του χρόνου
φαίνεται το είχε η εβδομάδα, ήταν αφιερωμένη στα λεμόνια, κι εδώ μια από τα ίδια, γλυκάκι και λεμονάδα που σχεδόν φαγώθηκαν!! και υποτίθεται πως δεν τους αρέσουν τα λεμόνια!
καλή εβδομάδα
Handmade Artcrafts καλώς ήρθες στην παρέα μας!!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Χρύσα έλα καλέ όλες είστε χρυσοχέρες
εσύ δε είσαι σε πολλά επίπεδα!
Καλή σου εβδομάδα!!!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ καλή εβδομάδα!!χαχαχαχα σκέψου να τους άρεσε!!
Κι εμένα δεν αρέσει πολύ στην κόρη αλλά σε συγκεκριμένες συνταγές.
Από τον λίγο καιρό που κυκλοφορώ στην μπλογκόσφαιρα βλέπω πως είσαι ειδική στις μαρμελάδες,Ξανθή μου!Εύγε!
Πολύ ωραίος συνδυασμος Ξανθή μου
Το λεμόνι μου αρέσει πολύ.
Σίγουρα θα έχει πολύ ωραία γεύση και με το μήλο.
Η φωτογραφία το επιβεβαιώνει.
Πολύ μου αρέσει αυτό που κάνεις με το βιβλιοπωλείο.
Φιλιά
Ξανθήηηηηηηηηηηηηηηηηηη
Θα με τρελάνεις με τις μαρμελάδες σου!
Αυτή πρέπει να είναι τέλεια και σε γέμιση κέικ αλλά και σε επικάλυψη σε συγκεκριμένα μαφινάκια, γιαμ γιαμ
φιλάκια ανοιξιάτικα
Λένια, ευχαριστώ. Μεγάλο σαράκι οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού!!
Marion εγώ μια μικρή κουταλίτσα δοκίμασα αλλά ο δοκιμαστής είπε: ότι είναι καλά ταιριασμένα τα φρούτα και ότι δεν είναι γλυκιά με την κακή έννοια του γλυκού!
Να σε πάρω μαζί μου την επόμενη φορά στα βιβλιοπωλεία!!
Πόπη επίτηδες το κάνω!!!!!!!χαχαχαχα
Που είσαι περιμένω να πιούμε καφέ ή τσάι με συνοδευτικά από μαρμελάδες!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Μα δεν κάθεσαι ποτέ στα…αυγά σου;;;…χα…χα….
Πως πάει το πονεμένο σου;
Καλύτερα φαντάζομαι για να δημιουργείς! Θα πω της μαμάς μου για τη συνταγή σου μια και της αρέσει πολύ να φτιάχνει μαρμελάδες γιατί στη συνέχεια τις χρησιμοποιεί στην πάστα φλόρα. Η οποία, σημειωτέον, ειναι το φόρτε της!!!
Ξανθή,ωραία,ξινούλα και αρωματική θα είναι,όπως μ΄αρέσει!
Αλήθεια,κάθεσαι ποτέ ήσυχη-όχι,έ;
Φιλιά-καλή εβδομάδα!
Μαρίνα ξεκίνησα με εφημερίδες και περιοδικά και κόντεψα να κοιμηθώ!!
Οπότε λέω σήκω Ξανθή και κάνε δουλειές!
Όσο για τον πόνο θα δείξει, επειδή πονάει δεν πρέπει να είναι κάτι κακό.
Φιλάκια!
Ελένη όπως είπα και στη Μαρίνα αυτό είναι δύσκολο, δηλαδή τι να κάνω να δω τηλεόραση;;τιιιιιιιιιιιιιιι;;
Η μαρμελάδα είναι ισορροπημένη !!
Μια πάστα φλώρα να φτιάξεις και να με καλέσεις για καφεδάκι! Λίγο αργότερα μόνο για να σου φέρω αγκινάρες!!!!
Ξανθή μου, νοστιμότατη η μαρμελάδα σου!!! θα τη δοκιμάσω γιατί μου αρέσουν οι συνδυασμοί! Καλό βράδυ…
Μεθαύριο έχω κάτι δουλίτσες από την περιοχή σου να περάσω να τη δοκιμάσω μην πάθετε τίποτα;
την τρώω και σε πάστα-φλορα ή και σε μαφινάκια επάνω………………χαχα
Πρέπει να μοσχομυρίζει! Μέχρι εδώ κάτω έφτασε το άρωμα! 🙂
Μήπως να άνοιγες ένα delicatessen, με εξειδίκευση “Μαρμελάδες”!
Για σκέψου το.:)
Καλή δύναμη με το χεράκι σου. (Ομοιοπαθείς, και το δικό μου πονεμένο…)
Λίλα κερνάω και χωρίς αν φέρεις αγκινάρες!!ευχαριστώ.
Tante Kiki αν σου αρέσει η γεύση του λεμονιού αυτή η μαρμελάδα θα σου αρέσει πολύ.
Ιωάννα πες εσύ πότε και θα γίνει κάτι.
Vita ο δοκιμαστής είπε τα καλύτερα και είναι αυστηρός στην κριτική του.
Ζαμπία το έχω σκεφτεί κι αυτό, προσπάθησα να δώσω κάπου αλλά δεν πέτυχε, βέβαια κι εγώ δεν το κυνήγησα πολύ. Ευχαριστώ για την πρόταση.
Περαστικά μας κατά τα άλλα μάλλον η άνοιξη δεν μου πάει σε πρώτη φάση.
Ξανθή …είσαι καλά;
Μοσκοβόλησε το λεμόνι, το τραπεζομαντιλάκι σου πολύ γλυκό!
Φοβερός συνδυασμός αρωματικά και γευστικά και η ζάχαρη σε αναλογία “ότι πρέπει” (προφανώς λόγω μήλου)!!
Να είσαι καλά Ξανθή!!!
φιλιά
Καλό απόγευμα
Εδώ είμαστε! Είχα ανοίξει πολλές σελίδες μαζί και σε άφησα τελευταία να διαβάσω με την ησυχία μου:)
Να σε ρωτήσω Ξανθή μου, επειδή τα κομμάτια από το λεμόνι δε θα μου τα φάνε, αν βάλω μόνο το χυμό γίνεται;
Δήμητρα καλά είμαι γενικώς μικροπονάκια με βασανίζουν αλλά θα δείξει!!θα με βαρεθούν που λέει κι ο γιος μου.
Το τραπεζομάντιλο είναι από τα χρόνια των σποδών!!
Καλό Απόγευμα.
Γιώργο ευχαριστώ πολύ.
Με τη ζάχαρη έχω κάτι εγώ, δεν θέλω να είναι γλυκά πολύ αυτά που φτιάχνω και προσπαθώ να βρίσκω ισορροπίες.
Βασικά σε κάθε φρούτο θέλει και ένα άλλο υπολογισμό με γνώμονα την γλυκύτητα του φρούτου αλλά και την πηκτίνη.
Μαρία αν εννοείς να μην βάλεις καθόλου και μόνο χυμό όχι δεν πάει.
Πρέπει τουλάχιστον να βάλεις ξύσμα, δες την μαρμελάδα μήλο κακάο και κάνε την έτσι χωρίς το κακάο, ή βάλε το εσωτερικό των λεμονιών το οποίο θα ανακατευτεί με το μήλο και δεν θα φαίνεται.
Και πάλι βέβαια θα είναι η παρουσία του λεμονιού.
Αν θέλεις κάποια άλλη διευκρίνηση πάρε τηλέφωνο το βράδυ ή αύριο το πρωί.
Καλό απόγευμα.
Μμμμμούρλια!!!
Γεια στα χεράκια σου!
Eξαιρετική!!
Εγώ μαρμελάδα έχω δοκιμάσει στο bazaar από τα χεράκια σου!
Και η πορτοκαλόπιτά σου τέλεια!!
Έχω καιρό να σας επισκευτώ όλες τις μπλογκοκουζίνες και χαζεύω σήμερα που βρήκα χρόνο όλες τις νοστιμιές!!
Φιλάκια πολλά Ξανθή μου!!!
Ευχαριστώ Ξανθή! Θα βάλω μόνο το μέσα από το λεμόνι σε μικρά κομματάκια και πιστεύω δε θα φαίνεται! Όταν τη φτιάξω θα σου πω εντυπώσεις:)
Asteri σε ευχαριστώ!!!
Εύα σε ευχαριστώ, εγώ σας βλέπω όλους αλλά δεν γράφω πολύ γιατί έχω κάποιο πρόβλημα.
Μαρία μόνο που θα πρέπει να βάλεις περισσότερο μιας και θα παραλείψεις τις φλούδες.
Αν χρειαστείς κάτι πάρε τηλέφωνο.
Ωραία η μαρμελάδα με το λεμόνι. Την έχω δει σε ξένα blogs και μου έκανε εντύπωση γιατί μου αρέσει ιδιάιτερα οτιδήποτε με λεμόνι.