Cupcakes με κεφίρ και μεθυσμένα βατόμουρα

από
cupcakes

Στο σπίτι υπήρχαν δύο υλικά τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιηθούν, ιδιαίτερα το κεφίρ μιας και η καλλιέργεια του απέδωσε κι εγώ έπρεπε να φύγω.
Έτσι παίρνοντας ιδέα από τα cupcakes του γιου μου αλλά και από το βιβλίο της κόρης έφτιαξα αυτά εδώ αξιοποιώντας και τα υλικά μου.


Τα υλικά μου για 16 θήκες για cupcakes
100γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ σούπας σιρόπι καφέ (αυτό που χρησιμοποίησα στην τάρτα)
2 αυγά
250 ml κεφίρ
400γρ. αυτοδιογκούμενο αλεύρι
180γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σόδα
150γρ μεθυσμένα βατόμουρα (από αυτά που έφτιαξα το λικέρ)
50γρ κουκουνάρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις.
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ταψί για cupcakes ή αλείφουμε με βούτυρο αν δεν έχουμε θήκες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα κουζίνας το βούτυρο, τα αυγά, το σιρόπι καφέ και το κεφίρ.
Σε άλλο μεγαλύτερο μπολ αναδεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη σόδα.

Καβουρντίζουμε ελαφρά σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι το κουκουνάρι.
Μεταφέρουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά κι αναδεύουμε πάλι με το σύρμα κουζίνας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό.
Προσθέτουμε το μισό κουκουνάρι και τα βατόμουρα.
Αναδεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού.
Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2/3 γιατί θα φουσκώσει και θα χυθεί απ΄έξω.
Προσθέτουμε σε κάθε θήκη μερικά κουκουνάρια

και ψήνουμε για 25 λεπτά δοκιμάζοντας να βγαίνει καθαρή μια λεπίδα μαχαιριού.
Βγάζουμε τα cupcakes και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα κουζίνας να κρυώσουν.

Απολαμβάνουμε με το τσάι μας ή τον καφέ μας.


Παρατηρήσεις
Αντί για κεφίρ μπορούμε να προσθέσουμε ξινόγαλα.
Επειδή μεθυσμένα βατόμουρα δεν θα έχετε προσθέστε κατεψυγμένα ή αποξηραμένα που θα τα μουλιάσετε σε ένα λικέρ.
Μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα στις θήκες με το χωνί της μαρμελάδας. (δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία ελλείψει φωτογράφου)

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα και θα τα πούμε προσεχώς…………………

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Δεν είδα τις προηγούμενες συνταγές που περιγράφεις όμως πάω τώρα!
    Υπέροχα τα κεκάκια,λαχταριστά και ό,τι πρέπει για την εποχή!
    🙂

    • Vita
    • 24 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Τέλεια ιδέα για το κεφίρ που δεν πίνουμε!
    Παρμπιπτόντως έφτιαξα υπέροχο γλυκό τραχανά με τη συνταγή σου και ξινό με άλλη συνταγή.
    Τις ευχαριστίες μας οικογενειακώς
    και φιλιά!

  2. Απάντηση

    Υπέροχα φαίνονται, Ξανθή μου, φαντάζομαι και γευστικά. Το κεφίρ μου αρέσει αλλά εδώ μου χάλασε.
    Παίρνω ένα για πρωινό, μια και πρόλαβα!Καλό βράδυ.

    • painter
    • 24 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Υπέροχα φαίνονται τα κεκάκια σου Ξανθή μου… όπως όλα όσα φτιάχνεις με τα χεράκια σου!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

  3. Απάντηση

    Κεφίρ και βατόμουρο. Παράξενος όσο και απίθανος συνδυασμός. Πρέπει να έγιναν νοστιμότατα.

  4. Απάντηση

    ας μου συγχωρέσει η Ξανθή μας το σχόλιο…
    @para-kelsocooks:
    ΟΧΙ και παράξενος συνδιασμός κεφίρ με βατόμουρο! Είναι από τους πιο συνηθισμένους κι αρμονικούς συνδιασμούς. :))))))

    • Eri
    • 24 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Πολύ καλή ιδέα και πάλι Ξανθή μου, θα το πω στον άντρα μου και θα τρελαθεί μια και λατρεύει το κεφιρ!
    Φιλάκια πολλά!

  5. Απάντηση

    Πολύ νόστιμα τα κεκάκια. Θα δοκιμαστούν σίγουρα. Μια απορία. Τι εστί “ιδιαίτερα το κεφίρ μιας και η καλλιέργεια του απέδωσε”; Εγώ βρίσκω στο Σ/Μ…. Δεν εννοούμε αυτό φαντάζομαι;

  6. Απάντηση

    Συμπλήρωση: Καλημέρα Ξανθή μου!

  7. Απάντηση

    Για κεφίρ δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι, αλλά για ξυνόγαλο μάλλον μπορώ. Όσο για τα μεθυσμένα βατόμουρα θα πάρω
    “καφασάκι” και θα τα βάλω να μεθύσουν. Χθες έβαλα τις πρώτες πορτοκαλόφλουδες να τα “κοπανάνε”!
    Πολλές καλημέρες καλή μου.

    • eleni
    • 25 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου,κι εσύ κεφίρ-μπράβο,από τα πολύ υγιεινά προϊόντα!
    Τα κεκάκια σου νοστιμότατα,έχουν διαφορά στη γεύση;
    Φιλιά!

    Σήμερα έψαξα πάλι τη συνταγή σου “κεφτεδάκια με λάχανο”-τα είχα φτιάξει και μου άρεσαν πολύ.

  8. Απάντηση

    Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρω κεφίρ?
    Και βλέπω την Σοφία να λέει ότι το βρίσκει στο σούπερ μάρκετ!
    Τα κεκάκια λαχταριστά!!!
    Καλό μεσημέρι!

  9. Απάντηση

    Ευχαριστώ όλες για τα σχόλια σας θα λύσω μόνο απορίες μιας και δεν προλαβαίνω για περισσότερα.
    Για το κεφίρ λοιπόν, υπάρχει σε πολλά Σ/Μ αυτό που λέω εγώ βέβαια είναι αυτό που φτιάχνω εγώ και λεπτομέρειες θα βρείτε στη “μικρή κουζίνα” ή “στη μάνα του λόχου”.
    Λυπάμαι αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει link
    Καλό τριήμερο!!!!

    • Εφη
    • 25 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου υπέροχα τα κεκάκια σου σε αυτό το συνδυασμό!
    Πολύ χαίρομαι που ακούω για το κεφίρ τελευταία!

    Βρε Ελενα εγώ δεν σκούζω από την ανοιξη ότι “καλλιεργώ”? Γιατί δεν το έλεγες???

    Καλό μεσημέρι!

  10. Απάντηση

    Υπέροχα, πρωτότυπα, μυρωδάτα, καταπληκτικά!!!!

  11. Απάντηση

    These cupcakes sound most delicious. I am sure they are. I love pine nuts. Thank you for your visits. I am very glad that we are blog friends. Blessings, Catherine

  12. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπα cupcakes… με κεφίρ δεν έχω φτιάξει ποτέ! Πρέεπι να είναι υπέροχα!!! Γεια στα χέρια σου!!!

  13. Απάντηση

    Τα κεϊκάκια του γιού σου τα θυμόμουνα!!!
    Λες να ξεκινήσω καλλιέργεια;;;
    Καλά να περάσεις!!!!

    • RIRI
    • 27 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Κεφίρ βρίσκουμε στα ράφια του S/M δίπλα απο το ξυνόγαλα συνήθως,, αυτο θα χρησιμοποιήσω εγώ για να τα φτιάξω ,φαίνονται ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!

    • Marί
    • 30 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Αγαπημένο το κεφίρ, αλλά και τα κεκάκια επίσης, γειά στα χέρια σου Ξανθή.
    Φιλιά πολλά

Γράψτε απάντηση στο thalassamov Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode