Κεκάκια με νιφάδες βρώμης και μήλα

από
IMG_2877

Τι λέτε για ένα πολύ γρήγορο και εύκολο γλυκάκι. Μπορείτε να βάλετε και τα μικρά σας βλαστάρια να το φτιάξουν. Τα πολύ μικρά με την επίβλεψη σας τα μεγαλύτερα μόνα τους.
Δοκιμάστηκαν σε μια οργανωτική μάζωξη του μπαζάρ κι άρεσαν πολύ.
Επιπλέον να σας κεράσουμε μιας και χτες γιόρταζε το αστέρι της Λίνας μας ο Αντρίκος της.
Δεν έχει σημασία ποιος κερνάει εδώ είμαστε ένα σπίτι κι εγώ τα παιδιά της Λίνας τα θεωρώ και δικά μου.
Τα υλικά για 12 μικρά κεκάκια
150γρ αλεύρι μαλακό
2κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
50γρ νιφάδες βρώμης
75γρ ζάχαρη
2 αυγά
40γρ βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
150γρ γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
2 μικρά μήλα τριμμένα
50γρ σταφίδες
Διαδικασία
Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και την κανέλα. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τη ζάχαρη και τις νιφάδες της βρώμης. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα τα τοποθετούμε στο μπολ με το μείγμα αλευριού μαζί και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.


Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα χειρός τα αυγά με το βούτυρο – λάδι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι – νιφάδες – μήλα ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι.


Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα με το κουτάλι σε φόρμα με θήκες τις οποίες έχουμε ελαφρά βουτυρώσει ή έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια ψησίματος.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Αυτή η ανάρτηση έχει γραφτεί με δόσεις μετά από μια κουραστική μέρα ανάμεσα σε τηλεφωνήματα αλλά και την παρασκευή πάλι μιας δόσης από κεκάκια τροποποιημένα αυτή τη φορά λόγω ελλείψεως υλικών αλλά και αφηρημάδας. Η κούραση γαρ;;;;
Τι έκανα λοιπόν:
Έβαλα 100ml λάδι γιατί βούτυρο δεν υπήρχε, ξέχασα να βάλω ζάχαρη!!!!χαχαχαχα
Αντικατέστησα τα μήλα με τρία μικρά αχλάδια που είχαν παραωριμάσει και αντί κανέλας έβαλα βανίλια.


Κάποιος τώρα μασουλάει δίπλα μου πίνοντας το τσάι του και λέει ότι είναι εξίσου ωραία με τα προηγούμενα.
Και κάποιες παρατηρήσεις γενικές περί αυτών.
Τα χαρτάκια που υπάρχουν στο εμπόριο είναι άλλα μικρά κι άλλα μεγάλα οπότε η ποσότητα που τοποθετούμε στις υποδοχές μπορεί να ποικίλει και έτσι να βγουν περισσότερα ή λιγότερα σε αριθμό.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν βάλετε τα φορμάκια μιας χρήσης ή αυτό μπορεί να έχει σχέση με το είδος της φόρμας σας.
Για το λόγο αυτό προσαρμόστε τα ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.
Όλα αυτά τα λέω παίρνοντας αφορμή από συζήτηση που είχα σήμερα με εκλεκτή φίλη γνωρίζουσα άριστα όλα τα θέματα γύρω από τα κεκάκια όπως κι αν ονομάζονται αυτά (μαφιν cupcakes κλπ) και παρατηρώντας τι ακριβώς έγινε σ εμένα μέσα σε δυο διαφορετικές εκτελέσεις της ίδιας συνταγής.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Εφη
    • 1 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Να τον χαίρεστε τον Αντρίκο!!!
    Κερνιέμαι! Είναι φοβερός ο συνδυασμός μήλο-βρώμη σε κεκάκια!
    Καλό μήνα να έχουμε!

    • eleni
    • 1 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά στον Αντρίκο!

    Πολύ υγιεινά κεκάκια,θα τα προτιμούσα με λαδάκι.Πρέπει να είναι τέλεια στη γεύση.
    Φιλιά!

  1. Απάντηση

    Σιγά μην έμεναν αφάγωτα τα εξ αμελείας αλλαγμένα κεκάκια. Καλό σου μήνα.

  2. Απάντηση

    Ξανγύρισα γιατί ξέχασα να ευχηθώ στην Λίνα.
    Λίνα, να χαίρεσαι τον Αντρίκο σου.

  3. Απάντηση

    Δεν λέω ποτέ όχι σε γλυκάκι μοσχομυριστό, πολύχρονος ο Ανδρέας!

  4. Απάντηση

    Καλημέρα! Χρόνια πολλά στον Αντρίκο σας!
    Λοιπόν τη βρώμη τη συμπαθώ πολύ και όσες φορές την έχω συνδυάσει με μήλο έχω ενθουσιαστεί! Τα κεκάκια σου φαίνονται υπέροχα και θα είναι και πολύ αρωματικά! Φιλιά!

    • Marί
    • 2 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά στον εορτάζοντα, τα κεκάκια πολύ νόστιμα και υγιεινά τα βρίσκω.
    Φιλιά πολλά

  5. Απάντηση

    Χρόνια πολλά στον Αντρίκο!Πολύ ωραία τα κεκάκια! Καλό μήνα !

  6. Απάντηση

    Παίνω μηλοκεκάκι και εύχομαι τα καλύτερα για τον γιο της Λίνας!
    Καλό μήνα κορίτσια, με υγεία!

    • iwanna
    • 2 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Λίνα πολύχρονο το παλικαράκι σου,καλό μήνα σε όλους,παίρνω το κεκάκι μου και φεύγω……….

  7. Απάντηση

    Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις ευχές. Να είστε όλοι καλά.

    Ξανθή μου πολύ ωραία η έκπληξη. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για όλα.

    Φιλάκια!!!

  8. Απάντηση

    Πολύχρονος να ειναι ο μικρός Ανδρέας. Να τον χαίρεται η Λίνα.

    Ωραιο κέρασμα Ξανθή.Και υγιεινό και νόστιμο

  9. Απάντηση

    Χρόνια Πολλά και Καλά στον μικρό Αντρέα!

    Όσο για σένα κυρά μου, μου φαίνεται ότι έχεις “ξεφύγει” τελείως! Άκου γλυκάκια!!! Καλά χάλασε ο κόσμος και η Ξανθή το έριξε στα γλυκά 🙂

    • dhmhtra
    • 3 Δεκεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή καλημέρα.
    Χρόνια πολλά για τον Αντρίκο…λίγο καθηστερημένα.
    Θα έρθουν τα παιδιά τις γιορτές;

  10. Απάντηση

    μμμμμμμμ!!!φαινονται πεντανοστιμα!!!!
    Ειδα και το σχολιο σου και σε ευχαριστουμε για την ενημερωση!!!ειναι καλο να βοηθαει ο ενας τον αλλον.Χαρα μας που σε γνωρισαμε χθες…
    φιλια Χ2 MISIRLOU KAI MARIA

  11. Απάντηση

    Ξανθή τα κεκάκια σου έχουν πολύ ωραία υλικά! Πρέπει να είναι υπέροχα! Θα τα δοκιμάσω άμεσα!
    Πολλές ευχές στην Λίνα και την οικογένειά της! Να χαίρεται τον γιόκα της!!!!:))

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode