Από το φαγητό της Κυριακής περίσσεψαν υλικά τα οποία έπρεπε να αξιοποιηθούν.
Πέρσι είχα φέρει στην κόρη ένα βιβλιαράκι για 200 cupcakes, ξεφυλλίζοντας το βρήκα μια συνταγή που τα περιείχε όλα.
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω, βέβαια,είναι όταν μιλάει για 12 πως σε μένα βγήκαν 14, κι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν με άλλη συνταγή.
Μήπως τα ταψάκια στο εξωτερικό είναι με μεγαλύτερες θήκες;;
Η άλλη απορία μου είναι ποια η διαφορά cupcakes και muffins;;; οι ειδικοί παρακαλώ ας μου απαντήσουν.
Ας τα φτιάξουμε προς το παρόν.
Τα υλικά
300γρ. κολοκύθα (βάρος καθαρισμένης)
1 μέτριο κρεμμύδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
275γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
50γρ. αλεύρι καλαμποκιού
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
150 ml γάλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα ραντίζουμε με μια κουταλιά λάδι.
Ψήνουμε κολοκύθα και κρεμμύδι στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν όχι να λιώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα με τα κρεμμύδια και τον κόλιαντρο.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στις θήκες του ταψιού που τις έχουμε λαδώσει ή έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτιά ψησίματος.
Εγώ έβαλα τις θήκες σιλικόνης γιατί όλα τα διαθέσιμα χαρτάκια δυστυχώς ποιοτικά είναι χάλια και δεν ξεκολλούν μετά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σ εσχάρα να κρυώσουν.
Συνοδεύσαμε μέρος του χτεσινού μας φαγητού μαζί με μια σαλάτα
Έμειναν και για το δεκατιανό των εργαζομένων.
Θα τα ξαναφτιάξω γιατί μας άρεσαν!!
Καλησπέρα!!!Υπέροχα όλα!!!Να μπορούσα να δοκιμάσω κιόλας!!!
Φανταστικά τα κεκάκια, έχω τριμμένη κολοκύθα στον καταψύκτη, ευκαιρία να καταναλωθεί. Επίσης να σου πω οτι κάθε φορά που πλησιάζω στις αγκιναριές να δω την πρόοδο των καρπών σε θυμάμαι!!!
Περίσεψε κανένα και για μένα;
ΑΑααα, πολύ καλή ιδέα!!! Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ!!!
Κοίτα τι μου έμαθες…
Φιλιά πολλά!
Α! έχεις κάμει διατριβή στην κολοκύθα! Υπέροχες συνταγές!
Απίθανα τα κεκάκια σου Ξανθή μου.
Τα κεκάκια εδώ τα γεμίζουν περισσότερο, και βγαίνει έξω απο το ταψάκι όταν φουσκώνει η ζύμη γι αυτο ισως να σου βγηκαν περισσότερα.
Τα Cupcakes ειναι συννήθως με επικάλυψη απο πάνω (έχουν καπελάκι δηλαδή) ενώ τα μαφινς ειναι σκέτα κεκάκια..!
Φιλιά πολλά!!!
Υπέροχα, καταπληκτικά. Κι εγώ νομίζω ότι τα cupcakes έχουν πάνω τους την επικάλυψη ζαχαρόπαστας ή κρέμας ενώ τα maffins είναι κεκάκια σκέτα και πολύ φουσκωτά.
Πάντως τα δικά σου, όπως κι αν τα πεις, μου άνοιξαν την όρεξη!!!
Ομορφιές!!
Και πάει δεν έχω άλλη κολοκύθα… Κι άντε και βρήκα που να την καθαρίσω, θα βάλω όμως τον πεθερό να κάνει τη δύσκολη δουλειά 🙂
Σου πετύχανε υπέροχα!!! Πόσο τα ζήλεψα δε λέγεται……!
Απαντήσανε ήδη στις ερωτήσεις σου Ξανθή μου, άρα οι νοστιμιές που ετοίμασες είναι μαφινάκια και όχι cupcakes!
Οχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία το όνομα, η γεύση μετράει!
Και από γεύση φαίνονται πολύ νόστιμα!!!
Υπέροχη συνταγή.Και αναρωτιόμουν, πως να αξιοποιήσω την κολοκύθα που μου χάρισαν.Καλό σου βράδυ. Φιλιά.
Τυχαία σήμερα αξιοποίησα κι εγώ το χθεσινό μου φαγητό…Όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία βέβαια,αλλά…φαγώθηκε…Θα το αναρτήσω “εν ευθέτω χρόνω”…Μου αρέσουν αυτές οι τακτικές του “τίποτα δεν πάει χαμένο”…Καληνύχτα…
Μου άρεσε το επακριβές ‘αυτοδιογκούμενο’, χαριτωμένο. Δεν έχει τύχη να το ξαναδώ.;)) Καλό βράδυ.
Καλημέρα Ξανθή μου! Χαίρομαι που σας άρεσε η μινεστρόνε, λάτρεψα την έμπνευσή σου να της προσθέσεις μπλε τυρί!
Τα κεκάκια σου πολύ εναλλακτικά και ιδιαίτερα, ιδανικά για σνακ!
Η απορία σου σχετικά με τη διαφορά ανάμεσα σε cupcakes και muffins με είχε βασανίσει και εμένα παλιότερα!
Η αγαπημένη μου Αγγελική Ν. μου είχε δώσει τότε τα φώτα της… αντιγράφω εδώ το σχόλιό της:
“Τα muffins είναι πιο ψωμάκια (λιγότερες λιπαρές ουσίες, πιο στεγνό αποτέλεσμα) και δεν καλύπτονται με frosting (βουτυρόκρεμα, γκανάς, γλάσο σαντιγί ή μαρέγκα…) Άντε να έχουν μέσα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα.
Τα cupcakes είναι στην κατεύθυνση του γλυκού. Κέικ που ψήνεται στο φλιτζάνι και στολίζεται με ότι βάλει ο νους του/της pastry chef!”
Να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα εύχομαι!
Φέτος είναι η μόνη χρονιά που δεν μου χάρισαν κολοκύθα! Μα πόσα πράγματα μπορείς να φτιάξεις!!!
Καλημέρα Ξανθή μου!
Τελικώς όλες την ίδια απορρία έχουμε! Διαφορά μεταξύ μάφινς και κάπ κέικς!! Την έλυσα κι εγώ μαζί με σένα!
Επίσης το σνάκ σου πολύ καλό! Ωραίο και εμπνευσμένο! Τα κεκοειδή μου αρέσουν πάρα πολύ, είτε αλμυρά, είτε γλυκά!
Βλέπω πλούσια τα ελέη του Θεού!! Εφτιαξες λίγο απ΄ όλα… τα μπλόγκς!!
Φιλιά πολλά!!
Λατρεύω την κολοκύθα αλλά δεν αρέσει στην οικογένεια. Έτσι ψάχνω συνταγές που να την περιέχει χωρίς να φαίνεται, να τους ξεγελάω δηλαδή:-)
Μου άρεσε πολύ η ιδέα όπως και η προηγούμενη συνταγή με τα ραβύθια!
Θα τα κάνω οπωσδήποτε!
Καλό μεσημέρι εύχομαι!
αύριο…
κι έλεγα τί να κάνω τη κολοκύθα που έχω έτοιμη,τριμμένη…
Γλυκές εκδοχές έχω κάνει πολλές…
φιλί και ευχαριστίες για την ιδέα…-:))
Φίλες μου σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις διευκρινίσεις.
Δεν έχω τη δυνατότητα απάντησης σε όλες λόγω του ότι τηλέφωνο δεν έχουμε 10 μέρες και μυστηριωδώς έχουμε ίντερνετ αλλά σήμερα με πολλές διακοπές.
Περιμένουμε αύριο την πολυπόθητη λύση του προβλήματος από τον ΟΤΕ!!
Ευχαριστώ και πάλι!!
Φαίνονται τέλεια!!!