share

Γαρίδες ψητές

από
CE-93-CE-B1-CF-81-CE-AF-CE-B4-CE-B5-CF-82-CF-83-CF-84-CE-BF-BBQ-284-29

Οι πειραματισμοί στο BBQ  συνεχίζονται μετά την πίτσα θελήσαμε να ψήσουμε γαρίδες.
Έτυχε ο ψαράς μας να έχει καλές γαρίδες και σε καλή τιμή είπαμε να δοκιμάσουμε.

Τα υλικά  μου ήταν
12 γαρίδες μεγάλες
Για τη μαρινάδα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λεμόνι
Τζίτζερ σε σκόνη
Πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες  από τα κελύφη τους αφήνοντας τα κεφάλια τους όμως. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μικρή τομή στη ράχη τους κι αφαιρούμε το εντεράκι που υπάρχει εκεί.
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα τις γαρίδες για 1 με 2 ώρες.
Βάζουμε μερικά ξύλινα σουβλάκια σε νερό όση ώρα μαρινάρονται οι γαρίδες.
Μετά παίρνουμε ένα σουβλάκι και περνάμε τρεις γαρίδες περνώντας το στην κοιλιά και το κεφάλι.
Τοποθετούμε τις γαρίδες σε σχάρα και ψήνουμε στο BBQ  σε μέτρια θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά γυρίζοντας τες μια φορά.

Οι γαρίδες δεν πρέπει να ψηθούν σε πολύ δυνατή φωτιά ούτε πολύ ώρα.
Το θερμόμετρο του BBQ  έδειχνε περίπου 150 βαθμούς.
Μπορούν να ψηθούν βέβαια και στην κουζίνα σας στο γκριλ αλλά πάλι θέλει προσοχή να είναι μέτρια η ένταση και για λίγη ώρα.
Παλαιότερα τις έχω ψήσει μέσα σε πυρέξ μαζί με τη μαρινάδα τους.
Επιλέξτε εσείς  τον τρόπο ψησίματος και  απολαύστε τες μαριναρισμένες αγκινάρες και τηγανητές πατάτες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2/3/2013
Επειδή μαγικά εξαφανίστηκε η συνταγή για τις μαριναρισμένες αγκινάρες την ξαναγράφω.
 Υλικά για 3 αγκινάρες
Αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Για τη μαρινάρα
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 κλωνάρια μάραθου
1κουτ. γλυκού μουστάρδα
1κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Αλάτι και πιπέρι
60 ml  ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
Διαδικασία
Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε τις αγκινάρες τις τοποθετούμε σε μπλολ κατά προτίμηση γυάλινο.
Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάρας και πολτοποιούμε ελαφρά.

Περιχύνουμε τις αγκινάρες με τη μαρινάρα κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μπορούμε να τις φτιάξουμε κι από την προηγούμενη μέρα και αν τις αφήσουμε στο ψυγείο.

Ταιριάζουν πολύ ωραία με πέρκα ψητή στο φούρνο ψητά θαλασσινά ή και ψητά κρέατα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ξανθή μου, κρέας να μην φάω ποτέ, στα θαλασσινά όμως δεν μπορώ να πω όχι!!!

  2. Απάντηση

    Μα τι μας κάνεις βρε Ξανθούλα μεσημεριάτικα?????

    Ποιος μπορεί να αντισταθεί????

    • Penelope
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Έλα ρε Ξανθή!!! Κάτσε καλά και είναι μια μέρα δύσκολη…πολύ δύσκολη… η σημερινή!

    Πω-πω!!!
    Κι’ ας έχω φάει έναν ωραίο λαδερό αρακά! Έτρωγα όμως τρέχοντας γιατί απαντούσα συνέχεια σε τηλέφωνα και mails και ούτε που τον “κατάλαβα” λέμε!!!

  3. Απάντηση

    Χα χα, είναι να μην πάρεις φόρα εσύ κυρία μου!
    Γαρίδες στο bbq δεν έχω ξαναδεί! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμες όμως!
    Καλή συνέχεια στους πειραματισμούς σας!
    Φιλιά πολλά!

    • amelie
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Αυτό είναι φαγητό! Πολύ μου αρέσουν οιψητές γαρίδες και έτσι όπως βλέπω τις δικές σου, καλα που είσαστε μακριά! Αν ήμουνα εκεί νηστικοί θα μένατρ!

  4. Απάντηση

    Αντε να αντισταθούμε τώρα σ’ αυτά που μας δείχνεις!
    Καλό απόγευμα!

    • homemade
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    πολύ ωραία…γαριδούλες….να στε καλά

    • malgeo
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    απίστευτες γαρλιδες must…..

    • Μarion,
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    To bbq βλέπω κάνει δουλειά 🙂

    Πεντανόστιμες φαίνονται και σίγουρα τις προτιμώ έτσι από τηγανιτές.

    Φιλιά πολλά

    • eleni
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή,άλλη γλύκα έχουν τα ψητά σε BQ-εμείς,αν και ζούμε σε χωριό,δε διαθέτουμε,γιατί σε μένα θα έπεφτε το βάρος και το απέφυγα.
    Φιλιά!

  5. Απάντηση

    Ξανθή μου τέλειες!Λατρεύω τις γαρίδες!
    Φιλιά!

  6. Απάντηση

    Ξανθή μου πρέπει να έγιναν υπέροχες!!! Και με μαριναρισμένες αγκινάρες θα είναι καταπληκτικές!
    Γεια στα χέρια σου!

  7. Απάντηση

    Σας ζηλεύωωωω!!!!

  8. Απάντηση

    Απίθανος και νόστιμότατος μεζές.

    • Martha
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Δε θέλω να γράψω για τις γαρίδες σου, Ξανθή μου! Να τις φάω θέλω!!!

    • Marina
    • 13 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Τι μου κάνεις και απέχω προσωρινά από τα θαλασσινά!!!! Τις ζήλεψα, μου μύρισε η…νοστιμιά τους και πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί διπλα σου να’γλυφα και τα δάχτυλά μου!!!

  9. Απάντηση

    Φίλες μου δεν είχα πρόθεση να σας κάνω να ζηλέψετε ευχαρίστως όταν φτιάξει ο καιρός να οργανώσουμε ημέρα ψησίματος!!
    καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

    • Vita
    • 13 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Καλέ τι γαρίδες είναι αυτές. Και ιδανικές για μας που κάνουμε δίαιτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode