Μανιτάρια γιουβέτσι

από
CE-9C-CE-B1-CE-BD-CE-B9-CF-84-CE-AC-CF-81-CE-B9-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CE-BF-CF-85-CE-B2-CE-AD-CF-84-CF-83-CE-B9-281-29

Μέσα στη Σαρακοστή αναζητώ κάτι νέο για τα γεύματα μας.
Η ιδέα είναι από καταχώριση μεγάλης Εταιρείας ζυμαρικών προσαρμοσμένη στα μέτρα μας.

Τα υλικά για 2 άτομα
350γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα ντοματάκια κονσέρβας
2 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
150γρ μανεστράκι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την εξωτερική τους φλούδα και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για πέντε περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και πάπρικα κι αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά.

Προσθέτουμε 500ml  βραστό νερό και αμέσως μετά το μανεστράκι.
Ανακατεύουμε χαμηλώνουμε τη ένταση της φωτιάς (στην κλίμακα από 1-9 στο 5) και βράζουμε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας που και που να μην κολλήσει.
Καλό είναι να έχουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί να προσθέσουμε.
Δοκιμάζουμε κι όταν το μανεστράκι έχει σχεδόν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε  ψιλοκόβουμε μερικά φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα και συνοδεύουμε με μια σαλάτα και σπιτικές ελιές.

Εμείς το συνοδεύσαμε με σαλάτα αγκινάρες με καπνιστό σολομό, η συνταγή σε επόμενη ανάρτηση.

 Παρατηρήσεις
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μανιτάρια εσείς θέλετε ακόμη και κονσέρβας.
Διαλέξτε μια καλή ποιότητα ζυμαρικού εγώ μάλλον την πάτησα με την επιλογή μου.

Καλό Σαββατοκύριακο!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ξανθή η οικογένεια είναι φαν των μανιταριών, αναμένω και τη συνταγή για τις αγγινάρες αν και ακόμη δεν αξιωθήκαμε να κόψουμε από το κτήμα!!!!!!!

  2. Απάντηση

    Ωραίο το πιάτο σου Ξανθή.
    Με φρέσκα μανιτάρια φυσικά χωρίς συζήτηση! Όσο για την καπνιστή πάπρικα… είναι λατρεμένο υλικό και ταιριάζει σε πολλά φαγητά.

    Ωραίο και χορταστικό γεύμα!

    Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!

    • eleni
    • 29 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Και γιουβέτσι τα μανιταράκια,δεν το ήξερα!
    Ξανθή,τελικά ανεξάντλητοι οι τρόποι,που μπορείς να απολαύσεις τα μανιτάρια.
    Πρέπει να είναι τέλεια η γεύση-και πότε δεν είναι!
    Φιλιά!Καλό Σ/Κ!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου, φαντάζομαι ότι θα είναι τέλειο φαγητό, στο σπίτι τρώμε πολύ τα μανιτάρια !
    φιλάκια

  4. Απάντηση

    Πραγματικά η νηστεία της σαρακοστής δίνει κίνητρο για να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και να γίνουν αγαπημένες για όλη την οικογένεια!
    Ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις! Σε περιόδους μη νηστείας, το πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο!
    Φιλιά πολλά Ξανθή μου!

  5. Απάντηση

    Πολυαγαπημένα τα μανιτάρια, πάντα μου αρέσουν μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους!!Καλό Σ/Κ Ξανθή, ΧΟ

    • Vita
    • 30 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Τελικά αντικαθιστούν σε όλα τα φαγητά το κρέας! Αξεπέραστη φυτική πρωτεΐνη τα μανιτάρια. Ωραίο πιάτο Ξανθή!

    • peps
    • 30 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Apo ta oreotera piata!!!

    • Eleni
    • 30 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Πάρα πολύ ωραία συνταγή! Νόστιμη και εύκολη!!

  6. Απάντηση

    Δεν νομίζω να υστερεί σε γεύση και νοστιμιά από το κανονικό γιουβέτσι!!!
    Να είσαι και να περνάς καλά.

  7. Απάντηση

    Ξανθή μου εύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι, πάρα πολύ καλό!Η σαλάτα με αγκινάρες και καπνιστό σολομό φαίνεται καταπληκτική, αναμένω συνταγή!
    Φιλιά!!!
    **Ευχαριστώ πολύ και για το δώρο**

    • Martha
    • 31 Μαρτίου 2013
    Απάντηση

    Είναι πιάτο που δε βγάζει λέξεις αλλά ήχους όπως “γιαμ”, “σλουρπ” και τα παρόμοια σχετικά!

  8. Απάντηση

    Καταχωρήθηκε και θα γίνει άμεσα! Τα μανιτάρια τα λατρεύουμε. Περιμένω και τη συνταγή με τη σαλάτα αγκινάρας /σολωμού, τώρα που έχει φρέσκες!!!!

  9. Απάντηση

    Καλημέρα,

    Δεν θα το σκεφτόμουνα ποτέ να κάνω τα μανιτάρια γιουβέτσι!!!
    Φοβερή ιδέα!!! Θα την κάνω σύντομα αφού νηστεύω κιόλας!!!

  10. Απάντηση

    ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΞΑΝΘΗ ΜΟΥ!
    ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode