share

Τάρτα με αβοκάντο και ντοματίνια

από
CE-95-CF-80-CE-AD-CF-84-CE-B5-CE-B9-CE-BF-CF-82-CE-B3-CE-AC-CE-BC-CE-BF-CF-85-286-29

Χάριν του επετειακού γεύματος έγινε αυτή η τάρτα μαζί με ένα ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι, πουρέ αρακά και η κυδωνόπιτα με συνταγή εκλεκτής φίλης γιατί όπως λέω σε αυτά τα γλυκά εμπιστεύομαι τους πιο έμπειρους.

Αυτό το γλυκό το αγαπήσαμε πάρα πολύ, εγώ έβαλα μαρμελάδα πορτοκάλι με βότκα, κάτι που απογείωσε το κυδώνι και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.
Ευχαριστώ πάρα πολύ Βαγγελιώ!!
Ας σας πω τώρα για την τάρτα ιδέα και πάλι από μικρό ένθετο περιοδικού Αγγλικού Σ/Μ.

Τα υλικά για ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκατ.
1 φύλλο σφολιάτας
10-12 ντοματίνια
Το μισό από ένα μεγάλο  αβοκάντο
3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρές ροδέλες
1/2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
3 αυγά
1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ
100γρ τριμμένη γραβιέρα

Διαδικασία
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα έτσι που να καλύπτει και τα τοιχώματα.
Τρυπάμε τη σφολιάτα σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε στην επιφάνεια χαρτί κουζίνας και από πάνω βάζουμε φασόλια ή ειδικές μπίλιες για ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε το χαρτί με το βάρος και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ελαφρά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη γραβιέρα.
Βγάζουμε την ταρτιέρα από το φούρνο και  στρώνουμε τα υλικά ξεκινώντας από τα κρεμμυδάκια στη συνέχεια τα ντοματίνια το κουκουνάρι και το αβοκάντο.

Μοιράζουμε παντού το μείγμα αυγών γάλακτος και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο  αλάτι  αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Τρώγεται ευχάριστα και κρύα.
Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να φτιάξω δική μου σφολιάτα κι αν αυτό δεν το κατορθώσω δεν πρόκειται να ξανά πάρω του εμπορίου.
Θα χρησιμοποιώ για τις τάρτες μου τη ζύμη μου με ανθότυρο η οποία είναι πανεύκολο να γίνει και έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Θεσπέσιο το επετειακό σας γεύμα!
    Τυχερός ο σύζυγος που τόσα χρόνια έχει τη χαρά να δοκιμάζει τα μοναδικά πιάτα σου!
    Και πάλι να σας ευχηθώ να είστε πάντα τόσο αγαπημένοι Ξανθή μου!
    Φιλιά πολλά!

  2. Απάντηση

    Η τάρτα στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων !
    Πολλές πολλές ευχές Ξανθή μου !!

  3. Απάντηση

    Να τα χιλιάσετε, πάντα γεροί κι αγαπημένοι Ξανθή. ΥΠέροχα τα πιάτα σου!!! Τα λιμπίστηκα!!!

  4. Απάντηση

    Να ζήσετε! Ευτυχισμένοι και χαρούμενοι! Το τραπέζι ισάξιο της γιορτής!
    Ωραία τάρτα! Συμφωνώ πως οι σφολιάτες του εμπορίου δεν αξίζουν… Αφήνουν συχνά μια επίγευση άθλια που σκοτώνει τις αγνές γεύσεις την υπολοίπων συστατικών! Περιμένω να δω την δική σου!
    Φιλάκια

  5. Απάντηση

    Πολύ ωραία τάρτα Ξανθή μου! Να είστε πάντα μαζί και ευτυχισμένοι!

  6. Και πάλι χρόνια σας πολλά και πάντα αγαπημένοι!
    Και το τραπέζι σας να είναι πάντα γεμάτο με τόσο νόστιμα καλούδια!

  7. Απάντηση

    Τέλειο το μενού της επετείου σας!!! Σας εύχομαι να είστε πάντα ευτυχισμένοι!!! Καλό απόγευμα, Ξανθή!!!

  8. Απάντηση

    Πολλές ευχές κι από εδώ Ξανθή μου, να τον φροντίζεις πάντα τόσο νόστιμα τον καλό σου, και να σε φροντίζει και να σε προσέχει κι αυτός!
    Φιλιά!

  9. Απάντηση

    Να ζήσετε Ξανθή μου και από εδώ!!
    Το μενού που ετοίμασες ήταν εξαιρετικό, ικανό να σταθεί σε ένα επειτειακό δείπνο. Η δε τάρτα σου μου άρεσε πολύ. Το αβοκάντο είναι λατρεία.

    Καλό βράδυ!

    • Marina
    • 18 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Πανδαισία χρωμάτων!!!! Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!! Φαντάζομαι ότι το αβοκάντο θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμο έτσι;;;

  10. Απάντηση

    kalimera xanthi mou!!na zisete!!na exete ygia kai eutixia kai oti allo epithimite!!!to geuma sas exeretiko!!ta xeretismata mou kai polla filia!!!

  11. Απάντηση

    Να ζήσετε και ό,τι επιθυμείτε! Πολύ όμορφο το τραπέζι και αυτή η τάρτα… με βάζει σε πειρασμό να την φτιάξω!!!

    • Silena
    • 18 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Να ζήσετε Ξανθή μου!!!!!! Υγεία και ευτυχία!!!!
    Υπέροχο το επετειακό γεύμα, η τάρτα καταπληκτική!!!!!!!
    Ευχές και χαιρετίσματα και στους δυο σας!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!

    • Magda
    • 18 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή μου να ζήσετε! Είναι τόσο γλυκό και σημαντικό για ένα ζευγάρι να κλείνει τόσα χρόνια γάμου. Να είσαστε πάντα αγαπημένοι και γεροί και να τα χιλιάσετε!
    Όσο για την τάρτα σου, μου φαίνεται πολύ πρωτότυπη και άκρως λαχταριστή!
    Σε φιλώ!

    • mookies
    • 19 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Υπέροχο το επετειακό σας γεύμα, να ζήσετε.
    Έχεις χρησιμοποιήσει τα νέα μου αγαπημένα υλικά, αβοκάντο και ντοματίνια. Θα τη φτιάξω στα σίγουρα. Πρέπει να δοκιμάσω και τη ζύμη σου με ανθότυρο.
    Φιλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode