Ψήνομαι………………………… αλλά πρέπει να φάμε και να ξεχάσουμε και τα υπόλοιπα.
Λίγο μοσχάρι υπήρχε στο ψυγείο και σκέφτηκα την πιο εύκολη λύση λόγω ζέστης.
Έβαλα τη μαντεμένια μου γάστρα στο μάτι (μεγάλη ευκολία αυτό) με λίγο ελαιόλαδο,σοτάρισα ελαφρά ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, στη συνέχεια σοτάρισα και το κρέας πρόσθεσα πολύ λίγο νερό και βράσιμο σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Έβαλα αλάτι και πιπέρι και σκόρπισα τα κορόμηλα από πάνω.
Μόλις μαλάκωσαν λίγο τα έβγαλα με τρυπητή κουτάλα και τα πέρασα από σουρωτήρι.
Αυτό που προέκυψε το πρόσθεσα ξανά στην γαστρο-κατσαρόλα μου και άφησα να δέσει λίγο η σάλτσα περίπου 5 λεπτά.
Στο μεταξύ είχα κάνει ένα μπασμάτι ατμού κι έτσι φάγαμε και σήμερα.
Δύσκολα καταλαβαίνεις ότι η σάλτσα έχει κορόμηλα μοιάζει με μια έντονα λεμονάτη.
Τα κορόμηλα έχουν έρθει από το χωριό και επειδή ήταν αρκετά μερικά τα κράτησα σε σακουλάκι τροφίμων στον καταψύκτη να πειραματιστώ και άλλη φορά δεν ξέρω αν θα διατηρηθούν μιας και πρώτη φορά το έκανα αυτό. θα το δούμε στην πορεία.
Very nice and delicious. Blessings dear .Catherine
Επιασες βλέπω κατευθίαν δουλειά. Να ευχηθώ καλό χειμώνα; Πολλά φιλιά.Τασούλα.
Πολύ ωραία ιδέα! Δεν έχω φτιάξει ποτέ έτσι τα κορόμηλα αλλά την επόμενη φορά που θα πετύχω μερικά, έτσι θα τα κάνω!
Φιλιά πολλά!