share

Μαγειρικές στο Λονδίνο

από
IMG_3170-2B-Medium-

Εδώ και μια βδομάδα είμαστε στο Λονδίνο στα παιδιά μας και οι μαγειρικές δίνουν και παίρνουν.
Το Σάββατο επισκεφτήκαμε με την κόρη μια μικρή  μικρή αγορά στο Leytonstone όπου βρήκαμε σέσκουλα.
Άλλο που δεν θέλαμε και οι δυο και μια ωραία χορτόπιτα σκαρώθηκε στα γρήγορα με την εξπέρ στο άνοιγμα φύλλου κόρη μας να ανοίγει το φύλλο.

Επιπλέον είχαμε προμηθευτεί κολοκύθα και το πρόγραμμα από σούπα άλλαξε σε πίτα έτσι έγινε και μια κολοκυθόπιτα ή αλλιώς “ταρκάσι” όπως το λένε στο χωριό μου.

Ο καιρός μας τα χάλασε λίγο και δεν μπορέσαμε να ψήσουμε στην αυλή αλλά επειδή είμαστε παντός καιρού ψήσαμε λουκάνικα στο γκριλ φτιάξαμε μελιτζανοσαλάτα και τυροκαυτερή με πιπεριές από τη γλάστρα της κόρης.

Η επόμενη μέρα μας βρήκε στο σπίτι του γιου μας και σε άλλη αγορά στο Wapping.
Αφού φωτογραφήσαμε την αγορά και τη γύρω περιοχή κάναμε τα ψώνια μας και το σημερινό μας φαγητό θα έχει παϊδάκια αρνιού μαρινασμένα και λουκάνικα στο BBQ.
Για τα παϊδάκια η Ania έφτιαξε μια μαρινάτα  από το βιβλίο της του  OTTOLENGHI, με μαϊντανό, ξερό δυόσμο,  σκόρδο λιωμένο, σόγια σος, ξύδι, χυμό λεμονιού,ελαιόλαδο,μέλι,αλάτι, μπούκοβο και πολύ λίγο νερό,  έβαλε όλα αυτά τα υλικά στο μλέντερ και την πρόσθεσε στα παϊδάκια.

Ο Αλέξανδρος ανέλαβε το ψήσιμο μετά από μια αναμονή μιας ώρας.

Δεν έψησε μόνο τα παϊδάκια αλλά και λουκάνικα και πιπεριές και χαλούμι.

Η σαλάτα μας περιείχε σπανάκι, ρόκα, sorrel, watercress, χρωματιστά ντοματίνια, σύκα και πανσέτα σοταρισμένη με βαλσάμικο και μέλι.

Στην αγορά αυτή βρήκα και κολοκυθοανθούς που θα γεμίσω αύριο.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από αυτή την αγορά μπορείτε να δείτε στο facebook εδώ 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Κολοκυθοανθοί στο Λονδίνο? Μπράβο, ανακαλύψατε τα καλύτερα υλικά μου φαίνεται. Καλά να περάσετε, να κάνετε και τους γείτονες να πεινάσουν με τα αρώματα που θα βγαίνουν από το παράθυρο της κουζίνας!

  2. Απάντηση

    αχ τι ωραια τι ωραια μανουλα και κορη να μαγειρευουν μαζι και να ανοιγουν φυλλα και να κανουν ολα αυτα τα ωραια!!!!
    Ολα μου αρεσαν,μπραβο σας!!!!!
    φιλια πολλα!!!

  3. Απάντηση

    Σιγά που μαμά΄και κόρη δεν θα μαγειρεύατε και στο Λονδίνο! Πάντα τέτοια Ξανθή μου! Τα αρώματα έφθασαν μέχρι εδώ!

  4. Απάντηση

    Ωραία τρώτε!!!!
    Συνεχίστε ακάθεκτοι.

    • amelie
    • 6 Οκτωβρίου 2014
    Απάντηση

    Οι οικογενειακες μαγειρικές δεν έχουν σύνορα! Μπράβοσας!

  5. Απάντηση

    Έτσι τα καλά πράγματα πρέπει να γίνονται σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης!!Έτσι να περνάτε πάντα^^

  6. Απάντηση

    Μαμά και κόρη δημιουργούν εκτός συνόρων! Μπράβο σας! Έτσι δημιουργικές και ορεξάτες να είστε πάντα!
    Φιλάκια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode