Κοτόπουλο τηγανητό στο σπίτι μας έχει γίνει πολλές φορές καμιά φορά όμως δεν είχε φωτογραφηθεί.
Κάθε φορά δε το πανάρισμά του έχει γίνει με διαφορετικά υλικά για ποικίλους λόγους, όπως π. χ. σε αυτό χρησιμοποιήθηκαν νυφάδες βρώμης λόγω του ότι τελευταία στιγμή ανακάλυψα ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο να χρησιμοποιηθεί.
θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλεύρι, φρυγανιά, τριμμένα δημητριακά ή και μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο.
Κοτόπουλο τηγανητό
2 άτομα
Συστατικά
- 2 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση ή 4 κοπανάκια
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 4 κουτ. σούπας νυφάδες βρώμης αλεσμένες σε μούλτι
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο ελαφρά και νερό τόσο όσο να πάρουμε ένα αραιό χυλό. Καρυκεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι
- Βουτάμε το κοτόπουλο στο χυλό και μετά το επικαλύπτουμε με τις τριμμένες νυφάδες.
- Σε βαθύ τηγάνι ή ακόμη καλύτερα σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ( όχι να κάψει πολύ) προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Καλό είναι να τα τηγανίσουμε τμηματικά δυο δυο.
- Τηγανίζουμε σε όχι πολύ δυνατή φωτιά γιατί διαφορετικά θα αρπάξει εξωτερικά και θα είναι άψητο μέσα.
- Τηγανίζουμε περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού.
- Βγάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτοπετσέτα να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
- Σερβίρουμε με ένα ρύζι ατμού ή πατάτες τηγανητές ή ψητά λαχανικά και σαλάτα.
Σημειώσεις
Για το ρύζι στον ατμό μπορείτε να δείτε εδώ
Μπορούμε να βάλουμε κι άλλα μπαχαρικά στο κοτόπουλο όπως κάρυ κουρκουμά ή σουμακ.
Καλησπέρα. Τελικά στους χρόνους δεν ταιριάζουμε. Στην προηγούμενη ανάρτηση θα έψηνα το ψάρι το μισό χρόνο, στο κοτόπουλο θα το τηγάνιζα τον διπλάσιο… Και όχι με το μάτι, με θερμόμετρο και σε πολύ λάδι, να πεις ότι φταίει αυτό. Εκτός πια αν το αριάνι που χρησιμοποιώ αντί για αυγό κάνει τόση διαφορά.
Αν είναι μεγάλα τα κομμάτια θέλουν πιο πολύ οπωσδήποτε. Παρόλο που αγόρασα θερμόμετρο και για κρέατα δεν έχω συνηθίσει ακόμη να το χρησιμοποιώ. Αριάνι δεν έχω χρησιμοποιήσει και μου βάζεις ιδέα.
Το λάδι πρέπει να είναι πολύ γιαυτό προτείνω και την κατσαρόλα. Κανονικά θέλει φριτέζα αλλά εγώ της έχω αλλάξει ρόλο.
Μου αρέσει το κοτοπουλάκι έτσι Ξανθή και ειδικά για τις μικρές μας είναι η αγαπημένη τους λιχουδιά!! Ταιριάζει τέλεια με ρυζάκι στον ατμό. Εγώ το συνοδεύω και με ψητά ντοματίνια και κολοκυθάκια.
Καλή εβδομάδα!!
Πάντα αγαπημένο το τηγανητό κοτόπουλο! Την τελευταία φορά που το έφτιαξα χρησιμοποίησα κι εγώ νιφάδες βρώμης και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα. Το δικό σου πάντως δείχνει πολύ τραγανιστό και ροδοκόκκινο, επιτυχία!
πωωωωπωωω ποσο λαχταριστο φαινεται!!!!γεια στα χερια σου ξανθη!!!
thank you
سعودي اوتو
Φαίνεται τέλειο Ξανθή. Ξεροψημένο κοτοπουλακι, το ζήλεψα τώρα.
Δεν το εχω κανει ετσι το κοτόπουλο, ωραία ιδέα για κάτι διαφορετικό
Το πανέ είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να φάω κοτόπουλο! Δεν το κάνω συχνά για τις θερμίδες ή αλλιώς το ψήνω στο φούρνο! Μια φορά στο τόσο όμως η κατάχρηση πρέπει να γίνετε! Πολύ θα ήθελα μια δαγκωνίτσα…
Πολύ ωραίο κοτόπουλο Ξανθή μου. Εγώ να σου πω τηγανητό δεν το κάνω ποτέ, μόνο ψητό, παναρισμένο στο φούρνο, αλλά έτσι στο λάδι είναι σκέτη αμαρτία. Πεντανόστιμο! Πω πω βλέπω την κρούστα που έχει κάνει και το λαχταράω!! Φιλιά πολλά!
Πολύ λαχταριστό το τηγανητό κοτοπουλάκι!!! Σε γενικές γραμμές αποφεύγουμε τα τηγανητά στο σπίτι, αλλά όπως και να το κάνεις η γεύση δε συγκρίνεται! Ωραίο με την επικάλυψη βρώμης! Καλή σου μέρα, Ξανθή, ΧΟΧΟ