Βρίσκομαι στο χωριό και η επιθυμία για μια αλλιώτικη πίτα έγινε πραγματικότητα.
Για τη βουστίνα έχω μιλήσει εδώ παλιότερα όταν κατέγραψα το πως βγάζουν εδώ στο χωριό το βούτυρο από το γάλα και στη συνέχεια τη βουστίνα.
Ζήτησα από την ίδια κυρία φέτος να μου δώσει βουστίνα και έφτιαξα αυτή την πίτα με την προτεινόμενη από την ίδια κυρία συνταγή της.
Η μητέρα μου έφτιαχνε αυτή την πίτα σε στριφτόπιτα όπως αυτή εδώ.
Πίτα με βουστίνα
Συστατικά
- 12 φύλλα για πίτα σπιτικά
- 750 γρ βουστίνα
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 4 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/2 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
- φρεσοτριμμένο πιπέρι
- Ταψί κατάλληλο για πίτες διαμέτρου 34 εκατοστών
Οδηγίες
- Ζυμώνουμε τη ζύμη για τα φύλλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Ανοίγουμε φύλλα με τη βοήθεια νισιστέ και στρώνουμε τρία στο ταψί μας αλείφοντας με τη βοήθεια πινέλου με ελαιόλαδο
- Αρχίζουμε να σκορπάμε μέρος της βουστίνας στα φύλλα συνεχίζοντας να αλείφουμε με ελαιόλαδο κάθε φύλλο.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή κρατώντας 3 φύλλα για το τέλος της πίτας από πάνω.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα τη σόδα και το πιπέρι και περιχύνουμε την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο πρώτο ράφι για 45 λεπτά.
Σημειώσεις
Για το σπιτικό φύλλο μπορείτε να δείτε εδώ
Αν δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο προτιμήστε ένα του εμπορίου κατάλληλο για πίτες.
Για πιο πικάντικη γεύση θα πρόσθετα αλάτι και πιπέρι στη βουστίνα.
Καλησπέρα. Μπορώ να κάνω από τώρα παραγγελία για το άλλο Σάββατο που θα είμαι στην περιοχή;
τρελαίνομαι για πίτες!!!
που να βρεις τέτοια υλικά στην πόλη όμως….
καλή συνέχεια στις διακοπές σας Ξανθή μου!
σε φιλώ!
Λατρεύω τις πίτες…τι να λέμε τώρα …ένα ταψί για πάρτυ μου παρακαλώ!!