Λικέρ με άνθη φρέσκου θυμαριού

από
Ανθισμένο Θυμάρι

Εσείς όταν πάτε διακοπές τι ψάχνετε;;

Ξέρω μια ωραία παραλία ένα όμορφο τοπίο και επιτέλους ξεκούραση.

Για μένα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ναι με ενδιαφέρουν όλα όσα είπα πιο πάνω αλλά το μυαλό μου και το βλέμμα μου είναι συνεχώς στο τι υπάρχει στη φύση, τι δέντρα τι καρποί και ένα πιάτο καλομαγειρεμένο φαγητό.

Προχτές λοιπόν που πήγαμε στην Άνδρο είχα εξασφαλίσει από πριν το καλομαγειρεμένο φαγητό θα έτρωγα από τα χέρια της φίλης στου Ζοζέφ.

Οι παραλίες ήταν πολλές που θα  μπορούσα να διαλέξω και το μάτι συνέχεια έψαχνε τη φύση.

Και ναι βρήκα πολλά ενδιαφέροντα. Βρήκα κρίταμο και ολάνθιστα μέρη με θυμάρι που πάνω τους ζουζούνιζαν οι μέλισσες.

Το κρίταμο μπήκε ήδη για τουρσί και έμενε το τι θα γίνουν λίγα άνθη από θυμάρι που μάζεψα.

Ευτυχώς έχω πολύ καλούς φίλους που με βοηθούν σε τέτοιου είδους αναζητήσεις.

Έτσι σήμερα μπήκε στο βάζο το λικέρ και αύριο τα εναπομείναντα άνθη θα μουν σε φαγητό, για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Λικέρ με άνθη φρέσκου θυμαριού

Συστατικά
  

  • 370 ml βότκα
  • 1 χούφτα άνθη φρέσκου θυμαριού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό

Οδηγίες
 

  • Σε ένα καθαρό βάζο τοποθετούμε τα άνθη του φρέσκου θυμαριού ή και λίγα από τα φιλαράκια του. Προσθέτουμε τη βότκα κλείνουμε το βάζο καλά και γράφουμε την ημερομηνία που το φτιάξαμε. Τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό ντουλάπι για δύο βδομάδες ή καλύτερα για δυο μήνες για δυνατότερη γεύση.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι χρονικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι, διαλύοντας σε ζεστό νερό τη ζάχαρη και βράζοντας 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περνάμε από πυκνό σουρωτήρι ή από μουσελίνα το περιεχόμενο του βάζου και προσθέτουμε το κρύο σιρόπι.
  • Μεταφέρουμε σε καθαρό μπουκάλι, κλείνουμε καλά και αφήνουμε ακόμη 1-2 μήνες πριν το καταναλώσουμε.

Σημειώσεις

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χωνευτικό, για την ανακούφιση πονόλαιμου ή να προστεθεί σε κοκτέιλ.
Τη συνταγή τη δίνω τώρα που μπορείτε να βρείτε το ανθισμένο θυμάρι θα φροντίσω όταν είναι έτοιμο να συμπληρώσω φωτογραφίες.
Ενημέρωση 6/9/2016
Το λικέρ επωάστηκε 20 μέρες και μετά διηθήθηκε και μπήκε σε μπουκάλι.
Σήμερα δοκιμάστηκε, έχει έντονη γεύση ίσως επειδή το άγριο θυμάρι είναι δυνατό σε άρωμα και γεύση.
Αν το φτιάξετε επωάστε το λιγότερο χρόνο για πιο ήπιο αποτέλεσμα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • peps@pepiskitchen
    • 27 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ ιδιαίτερο!

    • Ανώνυμος
    • 27 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Both beautiful and very delicious and healthy. xo

    • evi@thehealthycook
    • 27 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    αααα, νομίζω πως δεν το έχω ξαναδεί! είναι πράγματι πολύ ιδιαίτερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode