Κατόπιν παράκλησης φίλου της σελίδας έγινε αυτή η μαρμελάδα, πειραματικά ώστε να μπορέσω να δώσω ακριβείς ποσότητες. Είχα σαν οδηγό τη μαρμελάδα κυδώνι ρόδι που φτιάχνω χρόνια και πειραματίστηκα.
Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα για τη γεύση της γιατί μπήκε ζεστή στα βάζα και περιμένω φίλη που θα τη δοκιμάσει να μου πει.
Η γεύση στις μαρμελάδες και τα γλυκά με στέβια όταν είναι ζεστά απέχει πολύ αυτής όταν κρυώσουν, γιαυτό πάντα να περιμένετε να τα δοκιμάσετε κρύα.
Μαρμελάδα κυδώνι ρόδι με στέβια
3 βαζάκια των 200γρ
Συστατικά
- 500 γρ κυδώνια βάρος καθαρισμένα
- 500 ml νερό
- 300 ml χυμό ροδιού
- 1 1/2 κουτ. σούπας στέβια
- λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
- χυμό από μισό λεμόνι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κυδώνια. Πιέζουμε με μια κουτάλα του πουρέ ή λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.
- Προσθέτουμε το χυμό του ροδιού και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Επειδή τα κυδώνια έχουν πολύ πηκτίνη ο χρόνος δεν είναι μεγάλος.
- Προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού βράζουμε ακόμη για 2-3 λεπτά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σημειώσεις
Η στέβια που χρησιμοποίησα είναι 1/3 ( δηλαδή 1 κουτ. στέβια αντιστοιχεί σε 3 κουτ. ζάχαρης)