share

Κέικ με μύρτιλλα και σμέουρα

από
Κέικ με μύρτιλλα και σμέουρα

Όταν “κακομαθαίνεις” τους οικείους σου όλο ψάχνουν κάτι που να μυρίζει επιστρέφοντας στο σπίτι.

Και για να μη χαλάω χατίρια που και που σκαρώνω κάτι που μυρίζει.

Αυτό το κέικ σήμερα μοσχοβόλησε από το βούτυρο Νάξου που χρησιμοποίησα, το είχα αγοράσει χτες και ήθελα να κάνω δοκιμές. Αν δεν βρείτε το συγκεκριμένο χρησιμοποιήστε ένα άλλο βούτυρο, έχουμε τόσα καλά και Ελληνικά.

Κέικ με μύρτιλλα και σμέουρα

1 φόρμα 24εκ διαμέτρου

Συστατικά
  

  • 160 γρ αλεύρι μαλακό
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη ψιλή
  • 100 γρ μύρτιλλα
  • 100 γρ σμέουρα
  • 50 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
  • 160 γρ βούτυρο καλής ποιότητας και λίγο για τη φόρμα
  • μια τσιμπιά αλάτι

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε μια φόρμα στρογγυλή με διάμετρο 24 εκατοστά Αν η ζάχαρη μας είναι χοντρή την βάζουμε σε μπλέντερ για 1 λεπτό. Αν τα φρούτα είναι κατεψυγμένα θα πρέπει να έχουν ξεπαγώσει μερικώς.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά μόνο.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά ελέγχοντας με μια λεπίδα να βγαίνει στεγνή
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε για 15 λεπτά τουλάχιστον να κρυώσει πάνω σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα αφήνουμε λίγο ακόμη να κρυώσει και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε τον καφέ μας το τσάι μας ή ένα λικέρ.

Σημειώσεις

Τα φρούτα μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή κατεψυγμένη σε μεγάλα ΣΜ ή σε καταστήματα με Πολωνικά προϊόντα. Κι εγώ κατεψυγμένα έβαλα από κάποια που μου έχουν χαρίσει και τα μύρτιλλα της Berryland  που φρόντισα να καταψύξω  το καλοκαίρι.
Ίσως του ταιριάζουν και οι φράουλες χοντροκομμένες, ακόμη όμως δεν θεωρώ ότι είναι η εποχή τους.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 23 Φεβρουαρίου 2017
    Απάντηση

    Ξανθή και μόνο που το βλέπω το κέικ μου τρέχουν τα σάλια, φαντάσου να μυρίσω κιόλας το βουτυράκι του! Πολύ ωραίο δείχνει!!

    • Αρης
    • 23 Φεβρουαρίου 2017
    Απάντηση

    Τι ωραία γευστική ταραχή προκαλούν τα δύο αυτά φρουτακια!

    Καλό βράδυ Ξανθή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode