Ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τα εορταστικά και όχι μόνο τραπέζια μας.
Είδα κάτι ανάλογο σε ένα περιοδικό και επειδή είχε περισσέψει ανθότυρο από κάποια άλλη συνταγή αγόρασα και ένα μαλακό κατσικίσιο, πάντρεψα Ελληνικά τυριά και τα έφτιαξα. Είναι πολύ εύκολο να γίνουν, αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο ή περισσότερα μικρότερα.
Μους τυριών με ρόδια
3 μπολάκια
Συστατικά
- 200 γρ ανθότυρο
- 100 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 1 μικρό αγγούρι
- 150 γρ σπόρια ροδιού και λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι
- 2 κουτ. σούπας μάραθο ή σχινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τρία μπολάκια σαν αυτά της φωτογραφίας ή ένα μεγάλο. Στρώνουμε με σελοφάν (προαιρετικό)
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και με τη βοήθεια μαντολίνου κόβουμε πολύ λεπτές λουρίδες κατά μήκος.
- Στρώνουμε κάθε μπολάκι με τις λουρίδες του αγγουριού έτσι που να κρέμονται και έξω από το μπολ.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης τρίβουμε το ανθότυρο και το κατσικίσιο τυρί και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε να ομοιγενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ξύδι τα ρόδια και τον μάραθο ή το σχινόπρασο νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και γυρίζουμε τις λουρίδες του αγγουριού να καλύψουν την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε το μπολάκι σε πιάτο. Ανακατεύουμε την κρέμα βαλσαμικού με το μέλι και περιχύνουμε την επιφάνεια. Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και επιπλέον σπόρια ροδιού.
Σημειώσεις
Μπορούμε να βάλουμε όλο μαζί το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, θα χρειαστούμε σε αυτή την περίπτωση μεγάλο αγγούρι για μεγαλύτερες λουρίδες. Εμένα με βόλεψε το μοίρασμα σε περισσότερα, έτσι βγάζω ένα τρώμε και το επόμενο την άλλη φορά.
Προτιμήστε ένα πολύ μαλακό κατσικίσιο τυρί ή και ένα αλειφόμενο.