Ζελέ με ροζέ κρασί και ροδοπέταλα

Όλοι έχουμε συνηθίσει στην πρόσκληση ελάτε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, είτε αυτό συνοδεύεται από ένα πλούσιο γεύμα, είτε από μερικά μεζεδάκια.  Όμως το  κρασί μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και σε πάρα πολλές συνταγές φαγητών και γλυκών.

Φέτος, μετά από την παρασκευή ζελέ από χυμό ροδιού και το ζελέ από σταφύλια, είπα να πειραματιστώ με αυτό που σας παρουσιάζω.

Αφορμή για τους πειραματισμούς μου στάθηκε η επίσκεψη στο κτήμα Στροφιλιά την Πρωταπριλιά, οι δοκιμές των κρασιών του κτήματος , η αγάπη μου στα ροζέ κρασιά, συν η πρόσκληση-πρόκληση από τη Μαρία Μαλτέζου να συμμετάσχω στο νέο τους site με μια παρασκευή μου.

Έτσι λοιπόν προέκυψε αυτό το ζελέ με βάση το κρασί και αρωματισμένο με ροδοπέταλα.

Με αυτό το ζελέ μπορούμε να επαλείψουμε μικρά cookies συνοδεύοντας το απογευματινό μας τσάι ή θα να γαρνίρουμε διάφορα τυριά ή κρύα κρέατα, πίνοντας από το ίδιο κρασί.

Η ετικέτα που χρησιμοποίησα ήταν μια Στροφιλιά ροζέ του 2017 από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon.

Για να δείτε τη συνταγή ακολουθήστε το σύνδεσμο .

Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία Μαλτέζου και το Κτήμα Στροφιλιά για την τιμητική φιλοξενία στην ιστοσελίδα  της Στροφιλιάς αλλά και για τη δυνατότητα που μου δόθηκε να πειραματιστώ με το υπέροχο κρασί τους.

Αναζητήστε και εσείς τα κρασιά τους και τα ευχαριστηθείτε όπως κι εγώ.

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Marion λέει:

    Φοβερό χρώμα αλλά φαντάζομαι και γεύση και μυρωδιά!!

    Μπράβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *