Πίτες σχάρας

από
Πίτα σχάρας

Την αγάπη μου για τις πίτες την έχω δηλώσει πολλές φορές και υπάρχουν πολλές προτάσεις για πίτες στη σελίδα.

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για μια παραλλαγή πίτας, “ατομικής” θα την έλεγα, που μου την σύστησαν οι καλοί μου φίλοι, Φανή και Γιώργος από τα εστιατόριο  Μπακαλόγατος στην Φωκ. Νέγρη.

Μαζί τους έχω φτιάξει επίσης τα καταπληκτικά Κασιώτικα ντολμαδάκια και την δική μου Ρουμελιώτικη χορτόπιτα.

Κατά καιρούς, εκτός του ότι απολαμβάνω τα νόστιμα πιάτα που σερβίρουν, ανταλλάσσουμε απόψεις και συζητάμε για τις μαγειρικές μας ανησυχίες.

Έτσι λοιπόν βρέθηκα ένα μεσημέρι να φτιάχνουμε με τη Φανή αυτές τις πίτες, τις οποίες με μεγάλη μαεστρία ψήνει ο Γιώργος στη σχάρα.

Ενθουσιασμός!!!! Πρέπει να πάτε να τις δοκιμάσετε, σκέπτονται να τις εντάξουν στο μενού της Πέμπτης.

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της πίτας, κατά τη δική μου άποψη,  είναι πρώτον στο φύλλο το οποίο περιέχει γάλα, βούτυρο και αυγό, δεύτερον στη γέμιση, η οποία δεν θα πρέπει να έχει πολλά υγρά και τρίτον στο καλό ψήσιμο, καθώς θέλει εμπειρία μιας και το ψήσιμο είναι ολιγόλεπτο.

Η Φανή λοιπόν στην παρασκευή της πίτας κι ο Γιώργος στο ψήσιμο φτιάχνουν αυτές τις καταπληκτικές πίτες, που όσοι τις έχουν  δοκιμάσει έχουν ενθουσιαστεί.

Οι σημερινές έγιναν με μια γέμιση σπανακόπιτας, η οποία είχε ελαφρώς σοταριστεί, έτσι ώστε να μπορεί να ψηθεί μέσα στα λίγα λεπτά που απαιτούνται, αλλά και για να στραγγίσουν τα πολλά υγρά των λαχανικών. Η προσθήκη τυριού φέτας και μπόλικου πιπεριού απαραίτητη.

Η γέμιση μπορεί να είναι με διάφορα τυριά ή και με κιμά μαγειρεμένο και προσθήκη τυριού όταν κρυώσει.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε τα στάδια παρασκευής της πίτας.

 

Ευχαριστώ πολύ τη Φανή και το Γιώργο που με κάλεσαν να συμμετέχω στην παρασκευή της πίτας και μοιράστηκαν μαζί μου την όλη διαδικασία.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Angelina
    • 17 Οκτωβρίου 2019
    Απάντηση

    Εξαιρετικές φαίνονται αν και η ακροβασία ανάμεσα στην τραγανή πίτα και τη ζουμερή γέμιση είναι θέμα εμπειρίας και εξάσκησης! Μπράβο, ωραίο φαγητό!

    • Penelope
    • 21 Οκτωβρίου 2019
    Απάντηση

    Το μαγαζί αυτό το έχεις αναφέρει αρκετές φορές Ξανθή και πραγματικά πρέπει κάποια στιγμή να αξιωθώ και να πάω…
    Όσο για τις πίτες μου θύμισες κάποιες χαλουμόπιτες που είχα γευτεί στα κάρβουνα, πριν πολλά χρόνια στην Κύπρο.
    Καλή εβδομάδα.

      • Ξανθή
      • 21 Οκτωβρίου 2019
      Απάντηση

      Καλημέρα Πηνελόπη όταν αποφασίσεις να έρθεις προς τα μέρη μας και το Μπακαλόγατο ειδοποίησε να έρθω κι εγώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode