Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί

από
Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί

Όπως έχω πει αρκετές φορές η σελίδα αυτή σκοπό της έχει την καταγραφή καθημερινών παρασκευασμάτων στην κουζίνα μας ή σε κουζίνες φίλων προκειμένου να υπάρχουν για τους νεότερους.

Όταν οι γονείς μου ζούσαν οι δραστηριότητες μου και οι υποχρεώσεις μου ήταν τόσες πολλές, που δυστυχώς δεν μπόρεσα να καταγράψω όσα θα ήθελα από τις παρασκευές τους αλλά και από όλες τις εμπειρίες τους.

Το ίδιο συνέβη και σε φίλους μου και τώρα που και που θυμόμαστε αυτά που γευόμασταν από τα χέρια της μαμάς του μπαμπά της θείας και δεν προλάβαμε να καταγράψουμε.

Προσπάθησα σε αυτά τα δέκα χρόνια των καταγραφών μου να θυμηθώ κάποια ή να συλλέξω πληροφορίες από τους εναπομείναντες στη ζωή μεγαλύτερους μου.

Έτσι όταν θυμήθηκα τις πιπεριές τουρσί που μας έφτιαχνε η κ Φούλα, μητέρα φίλης και συναδέλφου, απευθύνθηκα στη φίλη μου, αλλά κι εκείνη δυστυχώς θυμόταν στο περίπου. Ευτυχώς στο χωριό φίλη της μαμάς της είχε τη συνταγή όπως την έφτιαχναν και μας έδωσε πληροφορίες.

Αν και με τα τουρσί στην οικογένεια δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις, αυτό έγινε χάριν καταγραφής και θα ωφεληθούν και οι φίλοι που τα αγαπούν.

Αφιερωμένο στη μνήμη της κ Φούλας.

Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί

Συστατικά
  

  • 6 Πιπεριές τύπου Φλωρίνης
  • 250 γρ λάχανο Βάρος κομμένου
  • 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • φύλλα από σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml λευκό ξύδι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα μέρος από τη μεριά του κοτσανιού και αδειάζουμε προσεκτικά τα σπόρια και τυχόν ίνες. Κόβουμε ένα πολύ μικρό μέρος από τη μεριά της μύτης της πιπεριάς. Στεγνώνουμε πολύ καλά.
  • Με μαντολίνο ή κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λάχανο μόνο τα τρυφερά μέρη. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Κρατάμε μια σκελίδα σκόρδο για το τέλος.
  • Βάζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι και προσθέτουμε το αλάτι. Τρίβουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
  • Σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο κι το ξύδι. Τοποθετούμε στην εστία και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσοχή να μην έχουν υγρά γιατί το λάδι πηδάει έξω από την κατσαρόλα. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και όχι να ψηθούν.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Όταν οι πιπεριές έχουν κρυώσει τις γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών.
  • Τις τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο που κρατήσαμε κομμένο και το ελαιόλαδο - ξύδι που τις τηγανίσαμε.
  • Αφήνουμε να σταθούν λίγες μέρες πριν την κατανάλωση.
  • Εγώ την επόμενη μέρα τις μετέφερα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο αποστειρωμένο μαζί με το υγρό τους.

Σημειώσεις

Το τουρσί έγινε χάριν καταγραφής της τεχνικής και γιαυτό η ποσότητες που επιλέχτηκαν ήταν μικρές.
Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα υλικά .ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.
Θυμάμαι όταν μας το είχε φτιάξει η κ. Φούλα είχαμε γεμίσει ένα μεγάλο δοχείο με 20 πιπεριές.
Για άλλα είδη τουρσιών και τις τεχνικές τους μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode