Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζω να προσθέτω διάφορα αρωματικά σε ελαιόλαδο και ξιδι.
Συνήθως προσθέτω καυτερές πιπεριές, σκόρδο, δεντρολίβανο ή θυμάρι.
Αφού έφτασαν μικρές καυτερές πιπεριές στο σπίτι, πρώτα φωτογραφήθηκαν
και στη συνέχεια κάποιες μπήκαν στα μπουκαλάκια με ελαιόλαδο ή ξίδι και οι υπόλοιπες στεγνώνουν προκειμένου να γίνουν μπούκοβο.
Αν θέλεις κι εσύ να έχεις τα δικά σου αρωματισμένα ελαιόλαδα και ξίδια για τις σαλάτες σου ή για άλλες χρήσεις στην κουζίνα δες πως θα ετοιμάσεις μερικά μπουκάλια.
Χρειαζόμαστε:
Καθαρά μπουκάλια γυάλινα
Πιπεριές καυτερές
Σκελίδες σκόρδου
Κλαράκια δεντρολίβανου
Κλαράκια από θυμάρι.
Σε καθαρά μπουκάλια βάζουμε το ελαιόλαδο ή το ξίδι και προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές ή τα αρωματικά που θα επιλέξουμε.
Επιλέγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ένα καλό ξίδι, εγώ επιλέγω συνήθως λευκό.
Καλό είναι το μπουκάλι που θα βάλουμε το ξίδι να κλείνει με πλαστικό πώμα ή φελλό, τα μεταλλικά οξειδώνονται.
Αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Κάποια άλλη φορά είχα αρωματίσει ξίδι με εσπεριδοειδή μπορείτε να δείτε εδώ:
Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε με φρούτα όπως φραγκοστάφυλα ή βατόμουρα ο χρόνος που θα αφήσουμε μέσα τα φρούτα θα είναι μεγαλύτερος και μετά θα τα διηθήσουμε όπως τα λικέρ.