Cheesecake με κολοκύθα

από
Cheesecake με κολοκύθα

Αυτό το cheesecake  το  είχα βάλει στο μάτι από το Φθινόπωρο, είναι γραμμένο στις σημειώσεις μου σε μπλοκάκι που υποτίθεται κάνω προγραμματισμούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ανατρέπονται.

Επειδή όμως την προηγούμενη εβδομάδα έκοψα μια κολοκύθα από αυτές που μου είχε στείλει η Ειρήνη και όλη δεν μπορώ να τη διαχειριστώ μια κι έξω είπα να κάνω τώρα αυτό που περίμενε τόσο καιρό, λόγω και της σημερινής συνήθειας να τρώμε τυριά και γαλακτοκομικά και το διακόσμησα με χαρταετό!!

Έφτιαξα ένα μικρό cheesecake ανάλογο των υλικών μου και των αναγκών μου.

Δοκιμάστε το!!

Cheesecake με κολοκύθα

1 τσέρκι διαμέτρου 16 εκτ.

Συστατικά
  

  • 150 γρ κολοκύθα red kuri
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 κιυτ. σούπας μέλι
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1 1/2 κουτ. σούπα; αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. σούπας ρούμι προαιρετικό
  • ζαχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά στα 600w
  • Με κουτάλα του πουρέ λιώνουμε την κολοκύθα στο ίδιο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Με μίξερ χειρός χτυπάμε προσθέτοντας στη συνέχεια το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά το αλεύρι τη βανίλια και το ρούμι αν το επιλέξουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Θα πάρουμε ένα αρκετά ρευστό μείγμα.
  • Ετοιμάζουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 16 εκατ. και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος, εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φόρμα ανάλογου μεγέθους με αποσπώμενα τοιχώματα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι περνώντας το από σήτα για πιο λείο αποτέλεσμα.
  • Κουνάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 - 50 λεπτά ελέγχοντας με ένα σουβλάκι να βγαίνει στεγνό. Για να μην πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια μετά τη μισή ώρα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφού κρυώσει πολύ καλά διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε αυτή την κολοκύθα μπορείτε να βάλετε την πορτοκαλί (butternut squash). Προσοχή ίσως αυτή να έχει περισσότερη υγρασία που θα χρειαστεί να αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο.
Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να την ψήσετε στο φούρνο, επιλέξτε για λόγους οικονομίας να την ψήσετε μαζί με κάποιο άλλο φαγητό τυλιγμένη σε χαρτί ψησίματος και επιπλέον αλουμινόχαρτο.
Προσοχή είναι απαραίτητο να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode