Ζελέ με χυμό περγαμόντου και γλυκό κρασί

από
Ζελέ με χυμό περγαμόντου και γλυκό κρασί

Στη σκέψη τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο, φτιάχνοντας το γλυκό περγαμόντο, άρχισα να ψάχνω τι θα μπορούσα να φτιάξω με το εσωτερικό από τα περγαμόντα.

Παλιότερα έχω φτιάξει μαρμελάδα με αυτά και έχω ακόμη βαζάκι, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα ζελέ βασιζόμενη σε άλλους πειραματισμούς μου όπως αυτό με το ροζέ κρασί αλλά και αυτό με τα σταφύλια.

Βγήκε ένα βαζάκι σαν αυτό της φωτογραφίας, σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω να γλασάρω κρέατα κατά το ψήσιμο ίσως και συνοδευτικό σε αλλαντικά και τυριά. Κάθε άλλη πρόταση δεκτή.

Ζελέ με χυμό περγαμόντου και γλυκό κρασί

Συστατικά
  

  • 350 ml χυμό περγαμόντου
  • 150 ml γλυκό κρασί
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 8 γρ πηκτίνη μήλου
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Στύβουμε τα περγαμόντα και στραγγίζουμε το χυμό τους προκειμένου να πάρουμε το διαυγές μέρος τους. Κρατάμε τα κουκούτσια θα μας βοηθήσουν για την πηκτικότητα του ζελέ. Κρατάμε μικρή ποσότητα σε ένα μικρό βαζάκι ή μικρό ποτήρι.
  • Σε κατσαρόλα μικρή βάζουμε το χυμό το κρασί και τη ζάχαρη μαζί με τα κουκούτσια τυλιγμένα σε μικρή μουσελίνα. Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια. Είμαστε κοντά στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και προσέχοντας να μην ξεχειλίσει. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε, διαδικασία απαραίτητη για να πάρουμε διαυγές ζελέ.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά. Διαλύουμε καλά στο χυμό που έχουμε κρατήσει την πηκτίνη και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Βράζουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζελέ πηχτό, έλεγχος με θερμόμετρο 105 βαθμοί. Προσθέτουμε το λεμόνι ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode