Μανιταρόσουπα

από
Μανιταρόσουπα

Για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο η σούπα της εβδομάδας.

Ήμουν τυχερή που τη βρήκα έτοιμη μετά από τις νυχτερινές βόλτες μας!

Δοκιμάστε τη!

Μανιταρόσουπα

Συστατικά
  

  • 250 γρ μανιτάρια αγαρικά και πόρτο μπέλο
  • 2 παστινάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1//2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 κουτ σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κίμινο, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά
  • ξινή κρέμα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες.
    Καθαρίζουμε το παστινάκι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ειδικό σκεύος για μικροκύματα ή σε σακουλάκι τροφίμων, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στη δυνατή ένταση για 3 λεπτά. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και αέρα.
    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, συνεχίζουμε με τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το παστινάκι, το μαϊντανό χοντροκομμένο και το ζωμό λαχανικών να τα σκεπάζει καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Με ραβδομπλέντερ ή με επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε.
    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ξινή κρέμα ή γιαούρτι γαρνίροντας με λίγα φύλλα μαϊντανού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σημειώσεις

Αντί για το παστινάκι μπορούμε να βάλουμε καρότα ή ένα κομμάτι σελινόριζας. 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode