Για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο η σούπα της εβδομάδας.
Ήμουν τυχερή που τη βρήκα έτοιμη μετά από τις νυχτερινές βόλτες μας!
Δοκιμάστε τη!

Μανιταρόσουπα
Συστατικά
- 250 γρ μανιτάρια αγαρικά και πόρτο μπέλο
 - 2 παστινάκια
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι
 - 1//2 ματσάκι μαϊντανό
 - 2-3 κουτ σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - ζωμό λαχανικών
 - αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - κίμινο, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά
 - ξινή κρέμα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα
 
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες.Καθαρίζουμε το παστινάκι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ειδικό σκεύος για μικροκύματα ή σε σακουλάκι τροφίμων, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στη δυνατή ένταση για 3 λεπτά. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και αέρα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
 - Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, συνεχίζουμε με τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το παστινάκι, το μαϊντανό χοντροκομμένο και το ζωμό λαχανικών να τα σκεπάζει καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
 - Με ραβδομπλέντερ ή με επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
 - Σερβίρουμε με ξινή κρέμα ή γιαούρτι γαρνίροντας με λίγα φύλλα μαϊντανού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
 
Σημειώσεις
Αντί για το παστινάκι μπορούμε να βάλουμε καρότα ή ένα κομμάτι σελινόριζας. 
