Ρόφημα με μάνγκο βασιλικό και γύρη μέλισσας

από
Ρόφημα με μάνγκο και γύρη (3)

Πριν χρόνια η κόρη μου μου χάρισε ένα βιβλίο “The vinegar cupboard” μια Αγγλική έκδοση με συγγραφέα την κ Angela Clutton την οποία είχε γνωρίσει από κάποια σεμινάρια που γίνονταν στη αγαπημένη μου αγορά τη μεγαλύτερη του Λονδίνου την Borough Market.

Έχω “κλέψει” ιδέες από αυτό το βιβλίο που μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Κάπως έτσι βρέθηκα να είμαι γραμμένη στις ειδοποιήσεις της αγοράς με τα νέα και κάποιες προτεινόμενες συνταγές.

Γυρίζοντας φέτος από την Αγγλία στην αγαπημένη λαϊκή της Καλλιδρομίου παραγωγός από το Άργος έφερε μάνγκο και αβοκάντο. Και τα δυο με ενθουσίασαν, έχω φάει πολλά αβοκάντο μέχρι σήμερα.

Πρόλαβα να αγοράσω ένα μάνγκο, γιατί πλέον τελείωσαν, το οποίο περίμενε υπομονετικά την καλή ωρίμανση του, (σύσταση του παραγωγού).

Και να που έρχονται οι ενημερώσεις της αγοράς του Λονδίνου με προτεινόμενο αυτό το ρόφημα.

Το επόμενο βήμα ήταν να βρω τη γύρη μέλισσας. Επειδή στη γειτονιά έχω φίλο που πουλάει μέλι με ευχαρίστηση μου χάρισε λίγη με την παρατήρηση να προσέξω για την κατανάλωση της, μήπως είμαι αλλεργική.

Για να φτάσω στη χρήση της, δοκίμασα μικρή ποσότητα για τρεις μέρες και αφού δεν έπαθα κάτι σήμερα δοκίμασα την προσθήκη της στο ρόφημα.

Αν έχετε υποψία αλλεργιών καλό είναι να μην την προσθέσετε.

Ρόφημα με μάνγκο βασιλικό και γύρη μέλισσας

2 ποτήρια

Συστατικά
  

  • 10 κλωστές σαφράν
  • 100 ml γάλα
  • 30 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 20 γρ φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 300 ml κεφίρ
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού γύρη μέλισσας και λίγη για το σερβίρισμα
  • 250 γρ μάνγκο βάρος καθαρισμένου
  • 1/2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο τριμμένο
  • 1 τσιμπιά αλάτι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μικρό φλυτζάνι βάζουμε το σαφράν με μια κουτ. σούπας ζεστό νερό και το αφήνουμε να διαλυθεί.
  • Σε μικρό επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και τον βασιλικό και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει με ραβδομπλέντερ μέσα σε μικρό μπόλ ανάδευσης.
  • Σε μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το κεφίρ, το σαφράν, το μέλι, τη γύρη μέλισσας, το καρδάμωμο, το αλάτι και τα κομμάτια του μάνγκο και χτυπάμε για ένα λεπτό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε δυο ποτήρια και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα βασιλικού. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα και προσθέτουμε επιπλέον γύρη μέλισσας.

Σημειώσεις

Το μάνγκο θα πρέπει να είναι καλά ωριμασμένο.
Στη θέση του γάλακτος μπορεί να μπει γάλα καρύδας. 
Δυστυχώς δεν είχα την προτεινόμενη ποσότητα βασιλικού  και έχει προστεθεί εδώ λιγότερο. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode