share

Εύκολα μηλοπιτάκια

από
Εύκολα μηλοπιτάκια

Αγοράζω κάποια φρούτα τα οποία ξεχνώ στο ψυγείο. Συνήθως αυτά είναι μήλα ή πιο σπάνια αχλάδια.

Σε μια εκκαθάριση ψυγείου είδα ένα μικρό μήλο να περιμένει και σκέφτηκα να το αξιοποιήσω φτιάχνοντας αυτά τα εύκολα μηλοπιτάκια. Έτυχε να έχω στην κατάψυξη μικρούς δίσκους σφολιάτας και μέσα με σε λίγη ώρα είχα ένα γλυκάκι χωρίς να είναι πολύ γλυκό όπως ακριβώς μου αρέσουν.

Οι ποσότητες που θα σας δώσω είναι για πέντε μηλοπιτάκια, και 10 μικρούς δίσκους σφολιάτας, διπλασιάστε για περισσότερα αν θέλετε να αξιοποιήσετε όλη τη συσκευασία. Βέβαια μπορούν να γίνουν με φύλλα σφολιάτας που θα κόψουμε εμείς μικρούς δίσκους με διάμετρο 10 – 12 εκατοστά.

Κέρασα ένα φίλο γείτονα και τα συνοδεύσαμε με λικέρ από μύρτα, είναι τώρα η εποχή να τα βρείτε και να φτιάξετε αυτό το ιδιαίτερο λικέρ.

Εύκολα μηλοπιτάκια

5 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 10 δίσκους σφολιάτας με διάμετρο 10 – 12 εκατ.
  • 1 μήλο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 6-7 καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • βούτυρο αλειφόμενο
  • 1 κρόκο αυγού
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Αν έχουμε τους δίσκους σφολιάτας στην κατάψυξη, τους ξεπαγώνουμε συνήθως θέλουν λίγα λεπτά.
  • Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε τα καρύδια σε επιφάνεια κοπής με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα τα καρύδια τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια εργασίας δυο δίσκους από τη σφολιάτα. Στον ένα απλώνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε από πάνω μια ποσότητα από τη γέμιση αφήνοντας κενό στην περιφέρεια.
    Σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο και κλείνουμε καλά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
    Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους δίσκους.
  • Αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
    Χτυπάμε τον κρόκο με πολύ λίγο νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια από τα μηλοπιτάκια. Με ένα ψαλίδι ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στην κορυφή τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή κανέλα.

Σημειώσεις

Όπως είπα και στην αρχή μπορούμε να πάρουμε φύλλο σφολιάτας και να κόψουμε δίσκους εμείς. 
Επίσης για πιο γλυκό αποτέλεσμα διπλασιάζουμε την ποσότητα της ζάχαρης. 
 
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode