share

Μαγειρική στο κάμπινγκ μέρος πρώτον

από
IMG_2329

Μη νομίζεται ότι πήγα κατασκήνωση σε κάμπινγκ, η ηλικία μου δεν το επιτρέπει. Στα νιάτα μου είχαμε πάει και σε κάμπινγκ

Έχω όμως το γιο μου που κατά καιρούς, εκτός από τις δρομικές του δραστηριότητες με τη σύντροφό του, είναι ποδηλάτης αποστάσεων, άλλοτε μικρών και άλλοτε αρκετά μεγάλων με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις.

Οι περισσότερες εξορμήσεις του είναι ομαδικές, σχεδιάζει όμως και κάποιες από μόνος του σε μακρινές περιοχές.

Είναι κατάλληλα εφοδιασμένος για όλα τα απαραίτητα μιας και υπήρξε πρόσκοπος είναι εκπαιδευμένος και συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να οργανώνεται για κάθε του δραστηριότητα.

Σε κάθε εξόρμηση του φροντίζει να με ενημερώνει για την πορεία του, στέλνοντας μου φωτογραφίες από τα μέρη που επισκέπτεται.

Παλάτι Holkham

Η προηγούμενη του εξόρμηση πριν ένα χρόνο ήταν κάπου στην Ουαλία και είχε διανυκτερεύσει σε κάμπινγκ αλλά και σε παλιούς στάβλους που τώρα έχουν διαμορφωθεί σε πρόχειρα καταλύματα.

Αυτό το διήμερο έχει πάει κάπου στη Βόρειο Ανατολική Αγγλία και δύο βράδια έμεινε σε κάμπινγκ.

Το πρώτο βράδυ μου στέλνει αυτό το μήνυμα: Λοιπόν αφού έχεις περιέργεια πως μαγειρεύω στο κάμπινγκ έχω έτοιμη τη συνταγή.

Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι δικές του!

Φρόντισα από το σπίτι να πάρω σε ένα μικρό μπουκαλάκι λίγο ελαιόλαδο και σε μικρά μπολάκια αλάτι και πιπέρι.

Κατ΄αρχάς φροντίζουμε να έχουμε ένα γκαζάκι, το δικό μου έχει μια μικρή κατσαρόλα που κουμπώνει πάνω η οποία χρησιμεύει και ως πιάτο.

Και πριν κατασκηνώσω πήγα από το κοντινό Σούπερ Μάρκετ για τα ψώνια.

Τα υλικά για το πρώτο μου γεύμα:

Κους κους

Chorizo

Σπανάκι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Τηγανίζουμε το chorizo με λίγο ελαιόλαδο

Ρίχνουμε νερό μέσα και βράζουμε

Όταν έχει βράσει σχεδόν προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί.

Τελευταίο προσθέτουμε το κους κους ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για πέντε λεπτά.

Και τώρα τρώμε κατευθείαν από την κατσαρόλα!

Αν έχουμε και λίγο ψωμί το βουτάμε στην κατσαρόλα και την καθαρίζουμε εύκολα!!

Και την επομένη το πρωί κατεύθασε και το πρωινό!!

Σάντουιτς με χαλούμι σπανάκι και chorizo

Αυτό είναι για το πρώτο εικοσιτετράωρο του θα ακολουθήσει και δεύτερη ενημέρωση.

Τώρα που τελειώνουν τα σχολεία και αρχίζουν οι κατασκηνώσεις μικρών και μεγάλων ελπίζω οι πληροφορίες να είναι χρήσιμες.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode