share

“Ταμπουλέ” με γαρίδες και φέτα

από
"Ταμπουλέ" με γαρίδες και φέτα

Με οδηγό μνήμες που και συγγράμματα που έφερα μαζί μου από το πρόσφατο ταξίδι μου σχεδίασα αυτή την σαλάτα η οποία μπορεί να αποτελέσει και κύριο γεύμα. Για εμένα ήταν το γεύμα αλλά και το δείπνο μιας ημέρας μαζί με μια φέτα ζυμωτό ψωμί.

Είναι δροσιστική πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Μαζέψτε τα υλικά της και μέσα σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμη.

Χρησιμοποίησα κατεψυγμένες γαρίδες, μπορείτε να βάλετε και φρέσκες ανάλογα με το τι έχετε.

Μην παραλείψετε το φρέσκο δυόσμο και το λεμόνι της δίνουν μια ιδιαίτερη δροσιά και νοστιμιά.

“Ταμπουλέ” με γαρίδες και φέτα

Συστατικά
  

Για τις γαρίδες

  • 10-12 γαρίδες κατεψυγμένες
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο

Για τη σαλάτα

  • 1 μικρό αγγούρι
  • 4-5 ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ κους κους
  • 50 γρ τυρί φέτα

Διαδικασία
 

  • Αποψύχουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο την πάπρικα και το κόλιανδρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε το αγγούρι σε κύβους και τα ντοματάκια σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κους κους με ίση ποσότητα ζεστού νερού, σκεπάζουμε και αφήνουμε πέντε λεπτά περίπου.
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το κους κους μαζί με τα αγγουράκια, ντοματίνια και κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα μισά φύλλα δυόσμου και τα φύλλα μαϊντανού.
    Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το μισό χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα.
    Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μικρό τηγάνι που έχουμε τοποθετήσει στην εστία στο δυνατό μεταφέρουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε τις γαρίδες πάνω από τα υπόλοιπα υλικά ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τον υπόλοιπο χυμό και ξύσμα λεμονιού και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.
  • Τρίβουμε την φέτα σε μικρά κομμάτια από πάνω και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Αντί του μαϊντανού μπορούμε να βάλουμε φύλλα κολίανδρου για όσους  τους αρέσουν και μπορούν να τα βρουν.
Αντί για κους κους μπορούμε να βάλουμε πλιγούρι, προτίμησα το κους κους για προσωπικούς λόγους. Αν βάλετε πλιγούρι θέλει άλλη διαδικασία, ίσως ένα ελαφρό βράσιμο.
Αν δεν έχουμε ντοματίνια μπορούμε να κόψουμε σε κύβους μια μικρή ντομάτα. 
Παλιότερα είχα φτιάξει ένα άλλο ιδιαίτερο ταμπουλέ με μηλολωτό μπορεί να τη δείτε εδώ για την εποχή που θα υπάρχουν οι μηλολωτοί.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode