Τα κεράσια στην εποχή τους, βέβαια φέτος όπως μου είπε φίλος παραγωγός θα είναι λιγότερα γιατί οι καιρικές συνθήκες τα επηρέασαν, πολλές βροχές στα στάδια ανθοφορίας αλλά και καρποφορίας.
Επιστρέφοντας από το ταξίδι μου έχω φέρει μαζί μου εκτός από βιβλίο και περιοδικά πολλές φωτογραφίες από βιβλία των παιδιών και πολλές προτάσεις από site που λαμβάνω ενημερώσεις.
Μπορεί τα κεράσια στην αγαπημένη μου Λονδρέζικη αγορά να ήταν πανάκριβα όμως οι προτάσεις για το τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτά είναι δελεαστικές και εύκολα προσαρμόσιμες με Ελληνικά προϊόντα.
Από μια φάρμα είχα αγοράσει δυο τυριά προκειμένου να κεράσω αγαπημένους φίλους που μου παραστέκονται στα εύκολα και στα δύσκολα.
Αποφάσισα λοιπόν να υλοποιήσω δυο προτάσεις από το site της Borough market, η μια αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα και η άλλη σε γλυκό που θα το γράψω προσεχώς και οι δυο με κεράσια.
Μαζευτήκαμε την Κυριακή οι φίλοι, εγώ έβαλα τις χοιρινές μπριζόλες με τη σάλτσα κερασιών, τα τυριά, το ψωμί τη σαλάτα και τις πατάτες, η Σοφία έφερε μπιφτέκια που τα συνοδεύσαμε με μια καυτερή μου σάλτσα και σικωμαίδα από την Κέρκυρα που ταίριαξε με τα τυριά και ένα υπέροχο κρασί Προβηγκίας από το πρόσφατο ταξίδι της, και στον Αλέξη αναθέσαμε το ψήσιμο.
Είναι πολύ καλό να τρως με φίλους, σου λένε τη γνώμη τους για τους πειραματισμούς σου αλλά το σημαντικότερο είναι η καλή τους παρέα.
Το γεύμα μας έκλεισε με το γλυκό που είχα φτιάξει.
Φωτογραφίες δεν βγήκαν πολλές, όταν είμαι με φίλους προσπαθώ να βγάλω μόνο πολύ απαραίτητες.


Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κερασιών
Συστατικά
Για τη σάλτσα κερασιών
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γρ βούτυρο
- 150 ml κρασί ροζέ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 300 γρ κεράσια
Για τις μπριζόλες
- χοιρινές μπριζόλες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε μέχρι να τις ψήσουμε.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα κεράσια.Πλένουμε τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση ή στα τρία ανάλογα με το μέγεθος αφαιρώντας τα κουκούτσια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι με μια τσιμπιά αλάτι. Σοτάρουμε σε μέτρια ένταση για 7-9 λεπτά προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κεράσια και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τώρα θα ψήσουμε τις μπριζόλες. Μπορούμε να τις ψήσουμε με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι, ή στο γκριλ του φούρνου. Εγώ επειδή έχω το BBQ, ψήνω πάντα σε αυτό.
- Μόλις είναι ψημένες οι μπριζόλες τις μεταφέρουμε σε πιάτο και δίπλα τους μοιράζουμε τη σάλτσα με τα κεράσια.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου* μια σαλάτα και ένα καλό κρασί.