Με τόση ζέστη οι σαλάτες είναι ότι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις χωρίς να παραμείνεις πολύ ώρα στην κουζίνα.
Σκάρωσα αυτή τη σαλάτα με λίγα υλικά που βρήκα στο ψυγείο και τώρα θα την απολαύσω.
Μη διστάσετε να προσθέσετε τα φρούτα σε σαλάτες παλιότερα είχα φτιάξει αυτή με προσθήκη καρπουζιού και αυτή με προσθήκη φρέσκων σύκων.

Σαλάτα με ντομάτα, ροδάκινο και μοτσαρέλα
Συστατικά
- Ντομάτα ή ντοματίνια
- ροδάκινο
- φύλλα βασιλικού
- πιπεριά ψιλοκομμένη καλύτερα καυτερή
- χυμό λεμονιού
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- μοτσαρέλα
Διαδικασία
- Πλένουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους, αν έχουμε ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση.
- Πλένουμε το ροδάκινο το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι και το σκληρό μέρος. Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
- Σε ένα πιάτο ή σαλατιέρα βάζουμε τις ντομάτες τα ροδάκινα και τα φύλλα βασιλικού και την πιπεριά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε σε κομμάτια τη μοτσαρέλα και τη μοιράζουμε από πάνω.
- Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Για την ποσότητα που περιέχει το πιάτο χρησιμοποίησα:
Μισή μέτρια ντομάτα
Ένα μικρό ροδάκινο αυτό που αποκαλούν ούφο
Λίγα φύλλα βασιλικού από τη γλάστρα μου
Μια μικρή πράσινη πιπεριά αν έχετε βάλτε καυτερή
Μισό λεμόνι
Μια καλή κουταλιά σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα υλικά ανάλογα με το πόσοι θα φάνε.
Αντί του ροδάκινου μπορείτε να βάλετε νεκταρίνι ή αβοκάντο.
Αντί της μοτσαρέλας μπορείτε να βάλετε ανθότυρο ή μια κατσικίσια μαλακιά φέτα.
.