Μια σαλάτα που αγαπήθηκε πολύ ιδιαίτερα δροσερή, ικανή να σταθεί δίπλα από πολλά πιάτα και γιατί όχι εορταστική.
Η προσθήκη του φρέσκου δυόσμου στο ντρέσινγκ της δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, γιαυτό μην τον παραλείψετε.
Εγώ συνόδευσα αυτό το κοτόπουλο που του ταίριαξε πολύ.
Έχουμε και μια ακόμη παραπλήσια συνταγή για σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλι δείτε εδώ.

Σαλάτα με λάχανο φινόκιο και πορτοκάλι
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 1 πορτοκάλι
- 1/4 μιας ρίζας φινόκιου ψιλοκομμένο
- 1/4 λάχανο άσπρο μικρό ψιλοκομμένο
- φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 2-3 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλάτι
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε το λάχανο με μαντολίνο.Το ίδιο κάνουμε και με το φινόκιο, ίσως χρειαστεί επιπλέον κόψιμο με μαχαίρι.
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το χωρίζουμε σε λεπτές φέτες. Κρατάμε λίγο χυμό για το ντρέσινγκ.
- Βάζουμε σε ένα βάζο τα υλικά του ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από τα φύλλα μαρουλιού, και προσθέτουμε το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

- Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού και μοιράζουμε το μείγμα της σαλάτας. Προσθέτουμε επιπλέον σε κάθε φύλλο από το υπόλοιπο ντρέσινγκ, διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

- Με αυτή συνόδευσα ένα πιάτο με κοτόπουλο, λαχανικά και τσορίθο.

Σημειώσεις
Οι ποσότητες που σας δίνω είναι ενδεικτικές και έδωσαν αυτή τη σαλάτα της φωτογραφίας, μπορείτε να αυξήσετε ανάλογα τις ποσότητες για περισσότερη σαλάτα.
Η παραμονή στο ψυγείο μπορεί να είναι περισσότερες ώρες, έτσι θα κερδίσουμε χρόνο για τις ετοιμασίες μας και θα τη μοιράσουμε πάνω στα μαρούλια την ώρα του σερβιρίσματος.
