Τα ζυμαρικά είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα, μια έως και δυο φορές την εβδομάδα είναι στο τραπέζι μας.
Για το λόγο αυτό βρίσκω διάφορους συνδυασμούς με λαχανικά ή θαλασσινά ή και με κάποιο κρέας.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχω πειραματιστεί με αρκετές νηστίσιμες ιδέες που έφτασαν σε μένα από τα παιδιά μου ή από περιοδικά που ξεφυλλίζω τις δύσκολες ώρες της ζέστης.
Εκτός από τη σημερινή θα ακολουθήσουν και άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές, κυρίως εύκολες.
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με μαχαίρι.
- 400 γρ ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 75 γρ νιφάδες βρώμης
- 1 χούφτα βασιλικό κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 200 γρ σπαγγέτι
- Ξεκινάμε με την προετοιμασία για τα κεφτεδάκια. Πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε σε κύβους.
- Σε τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι και τις μελιτζάνες σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το μείγμα μελιτζάνας προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τη ρίγανη, το βασιλικό αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στο διάστημα αυτό βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Στραγγίζουμε.
Μπορούμε να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μελιτζάνας και να τα σερβίρουμε με ένα χούμους μέσα σε τορτίγιες.