Κοτόπουλο με κριθαράκι και αμύγδαλα

από
Κοτόπουλο με κριθαράκι και αμύγδαλα

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που φάγαμε πριν λίγες μέρες, μια πρόταση για κάθε μέρα, αλλά και για ένα εορταστικό γεύμα ίσως και Πασχαλινό γιατί όλοι δεν τρώνε αρνί ή είναι μοναχικά άτομα που θέλουν ένα απλό εύκολο και οικονομικό γεύμα.

Κοτόπουλο με κριθαράκι και αμύγδαλα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 150 γρ κριθαράκι χοντρό
  • 1 κου. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλου στήθος ή μπούτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ Αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 γρ βερίκοκα ξερά κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 12 περίπου λεπτά.
  • Στο διάστημα που το κριθαράκι βράζει, κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας προς το χαμηλό και προσθέτουμε τα βερίκοκα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το μέλι και την κανέλα, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5-6 λεπτά, προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράζει το κριθαράκι, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
  • Στραγγίζουμε το κριθαράκι και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κριθαράκι τον μαϊντανό και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε το κριθαράκι και από πάνω το κοτόπουλο με επιπλέον σφήνες λεμονιού.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 29 Μαρτίου 2018
    Απάντηση

    Πρωτότυπες προσθήκες σε ένα κλασσικό φαγητό με πολλούς οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode