share

Λεμονάδα αρωματισμένη με ροδοπέταλα

από
Λεμονάδα αρωματισμένη με ροδοπέταλα

Αφού έφτιαξα  το γλυκό τριαντάφυλλο και μετά την ανάρτηση για τις τεχνικές των λικέρ και σιροπιών ήρθε η ώρα να κάνω πράξη όσα διάβασα στο βιβλίο μου.

Αυτή η λεμονάδα μπορεί να καταταγεί στα σιρόπια και είναι μια διαφορετική από την κλασική λεμονάδα που φτιάχνω χρόνια. Είναι πολύ αρωματική και τώρα είναι ευκαιρία να τη φτιάξουμε με τα τελευταία φρέσκα λεμόνια και τα αρωματικά τριαντάφυλλα.

Είναι πολύ εύκολη και διατηρείται για δύο μήνες  στο ψυγείο, ότι  πρέπει για ένα δροσιστικό απογευματινό ποτό.

Λεμονάδα αρωματισμένη με τριαντάφυλλα

700 ml

Συστατικά
  

  • 350 ml νερό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 300 ml Χυμό λεμονιού
  • 50 γρ ροδοπέταλα αρωματικά

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα ροδοπέταλα, όπως στο γλυκό τριαντάφυλλο. Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε το άσπρο μέρος στη βάση του ροδοπέταλου. Τα βυθίζουμε σε μια λεκάνη με νερό να πλυθούν και να φύγουν τυχόν μικρά έντομα. Τα στραγγίζουμε προσεκτικά σε σουρωτήρι κι αφήνουμε να φύγουν τα πολλά νερά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα.
  • Μεταφέρουμε σε καθαρό και αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε τα ροδοπέταλα. Ανακινούμε το βάζο να εμβαπτιστούν τα ροδοπέταλα στο υγρό.
  • Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 24 ώρες.
  • Σουρώνουμε σε καθαρό και αποστειρωμένο βάζο με τη βοήθεια μουσελίνας ή ειδικού jelly bag. Κλείνουμε το βάζο καλά και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε σε ποτήρι 1/3 της λεμονάδας και 2/3 παγωμένο νερό για ένα δροσιστικό απογευματινό ποτό και όχι μόνο.

Σημειώσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση η χρήση ακέρωτων λεμονιών και αράντιστων τριαντάφυλλων.
Μπορεί να προστεθεί και σε κοκτέιλ.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marion
    • 5 Μαΐου 2017
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο χρώμα!!!
    Η ιδέα με τα ροδοπέταλα είναι φανταστική.

    • Χρυσαυγή
    • 5 Μαΐου 2017
    Απάντηση

    Από την πρώτη στιγμή που είδα στο fb την λεμονάδα σου αυτή την ερωτεύτηκα αρχικά από το χρώμα της! Όταν διαπίστωσα ότι είναι κι απο τριαντάφυλλα, τότε εξεπλάγην ευχάριστα!!!!!!!!

    Καλό ΣΚ Ξανθή!

    • Γιώτα Νούτση
    • 2 Ιουνίου 2022
    Απάντηση

    Πολύ ωραία ιδέα, ετοιμάζω δύο είδη, ένα με ροδοπέταλα εκατοντάφυλλης και ένα με αρωματικά ροδοπέταλα Ρόζας Δαμασκηνής, για να δω αν υπάρχει διαφορά! ( Δεν είχα πρόθεση σε καμία περίπτωση να κάνω διπλή.. δόση! 😉😜 Με ξέρεις.. αφού!) ❤️
    Θα επανέλθω με σχόλια μόλις ετοιμαστούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode