Ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τα εορταστικά και όχι μόνο τραπέζια μας.
Είδα κάτι ανάλογο σε ένα περιοδικό και επειδή είχε περισσέψει ανθότυρο από κάποια άλλη συνταγή αγόρασα και ένα μαλακό κατσικίσιο, πάντρεψα Ελληνικά τυριά και τα έφτιαξα. Είναι πολύ εύκολο να γίνουν, αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο ή περισσότερα μικρότερα.
- 200 γρ ανθότυρο
- 100 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 1 μικρό αγγούρι
- 150 γρ σπόρια ροδιού και λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι
- 2 κουτ. σούπας μάραθο ή σχινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
- Ετοιμάζουμε τρία μπολάκια σαν αυτά της φωτογραφίας ή ένα μεγάλο. Στρώνουμε με σελοφάν (προαιρετικό)
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και με τη βοήθεια μαντολίνου κόβουμε πολύ λεπτές λουρίδες κατά μήκος.
Μπορούμε να βάλουμε όλο μαζί το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, θα χρειαστούμε σε αυτή την περίπτωση μεγάλο αγγούρι για μεγαλύτερες λουρίδες. Εμένα με βόλεψε το μοίρασμα σε περισσότερα, έτσι βγάζω ένα τρώμε και το επόμενο την άλλη φορά.
Προτιμήστε ένα πολύ μαλακό κατσικίσιο τυρί ή και ένα αλειφόμενο.