Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής

Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής

Η φίλη μου και κουμπάρα, Ελένη κάθε Μεγάλη Παρασκευή φτιάχνει αυτό το κέικ χάριν της νηστείας του ελαιόλαδου, έτσι έχει προκύψει και ο τίτλος τη συνταγής.

Φέτος βρέθηκα στη βεράντα της όπου μαζί με τον καφέ μας δοκίμασα το κέικ, έβγαλα δυο φωτογραφίες για το καλό και πήρα φεύγοντας τη συνταγή την οποία έχει γραμμένη στο τετραδιάκι της.

Προλαβαίνατε αν θέλετε να το φτιάξετε είναι τόσο απλό.

Εννοείται ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και για άλλες νηστίσιμες ημέρες και όχι μόνο.

 

Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής
Print Recipe
Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής
Print Recipe
Συστατικά
  • 300 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 325 γρ ινδοκάρυδο
  • 250 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
Διαδικασία
  1. Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας την ανάδευση. Θα προκύψει ένα χυλός.
  2. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  5. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *