Σάλτσα με φρέσκα σύκα για ψητά κρέατα

Σάλτσα με φρέσκα σύκα για ψητά κρέατα

Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να μου φέρουν αρκετά σύκα.

Τα περισσότερα έγιναν μαρμελάδα, λίγα έφαγα και με τα υπόλοιπα έφτιαξα αυτά τα τυροπιτάκια

Και αυτή τη σάλτσα που γράφω τώρα για να συνοδεύσω το ψητό μου χοιρινό σουβλάκι.

Αν σας αρέσει η προσθήκη φρούτων στα φαγητά δοκιμάστε τη, είναι πολύ εύκολη.

Μπορεί να συνοδεύσει και άλλα ψητά κρέατα όπως κοτόπουλο ή  μπριτζόλες.

Σάλτσα με φρέσκα σύκα για ψητά κρέατα
Print Recipe
Μερίδες
1 άτομο
Μερίδες
1 άτομο
Σάλτσα με φρέσκα σύκα για ψητά κρέατα
Print Recipe
Μερίδες
1 άτομο
Μερίδες
1 άτομο
Συστατικά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξίδι
  • 4 φρέσκα σύκα κομμένα στα 4
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ζωμό κοτόπουλου ή νερό
Διαδικασία
  1. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε το βαλσάμικο, αλάτι πιπέρι, θυμάρι και λίγο ζωμό ή νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με το ψητό μας κρέας.
Σημειώσεις

Πολλαπλασιάστε τις ποσότητες για περισσότερα άτομα.

Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *