Πατάτες ψήνουμε όλοι με διαφορετικούς τρόπους ίσως ο καθένας, μαζί με κοτόπουλο ή μπιφτέκια ή κάποιο άλλο κρέας. Πολλές φορές και μόνες τους για ένα πιο απλό γεύμα ή για να συνοδεύσουμε κάποιο άλλο πιάτο.
Δεν έκανα καμιά ανακάλυψη, απλά ακολούθησα τις συμβουλές των παιδιών μου που τις συνηθίζουν πολύ ως συνοδευτικό και μου πρότειναν το δικό τους τρόπο ψησίματος, ο οποίος είναι σύντομος σε χρόνο και το αποτέλεσμα ιδιαίτερα νόστιμο με πολύ τραγανό το εξωτερικό τους και μαλακές μέσα.
Τις έψησα προκειμένου να συνοδεύσω τις ψητές μου γαρίδες και οι ποσότητες είναι για ένα άτομο, πολλαπλασιάστε για περισσότερα.
- 250 γρ μικρές πατάτες
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ανθό αλατιού
- Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
- Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό προαιρετικά αλατισμένο και τοποθετούμε στην εστία. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και βράζουμε δύο λεπτά.
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα και όταν είναι έτοιμος τοποθετούμε ένα ταψί ή πυρέξ να ζεσταθεί.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Το τοποθετούμε πάλι στο φούρνο για 1 λεπτό.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας λαβίδας γυρίζουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 έως 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη λιπαρή ουσία.
Για τις ψητές γαρίδες μπορείτε να δείτε σε παλιότερη συνταγή μου.