Εύκολο κέικ με μήλα και αχλάδια χωρίς μίξερ

από
Κέικ με μήλα και αχλάδια

Αυτές τις μέρες γίνεται πολύ συζήτηση για το τι  θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο.

Από την άλλη μια φίλη προχτές έλεγε ότι άκουσε μαμά σε ΣΜ να ρωτά το βλαστάρι της αν θα πάρει γαριδάκια ή πατατάκια ή κάτι τέλος πάντων από όλα αυτά τα “υγιεινά”!!

Πόσο δύσκολο είναι άραγε  να φτιάξουμε στο σπίτι ένα δικό μας παρασκεύασμα μαζί με τα παιδιά δίνοντας τους και τη χαρά της συμμετοχής;; Δύσκολη ερώτηση, θέλει πολύ συζήτηση.

Εγώ θα σας δώσω εδώ ένα πολύ εύκολο κέικ που έφτιαξα σήμερα το πρωί, που δεν θέλει παραπάνω από μια ώρα και μπορεί άνετα να το φτιάξει ένα μικρό παιδί, με μικρή βοήθεια από τη μαμά τον μπαμπά τη γιαγιά το μεγαλύτερο αδελφάκι.

Εύκολο κέικ με μήλα και αχλάδια χωρίς μίξερ

1 στρογγυλή φόρμα

Συστατικά
  

  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ μήλα
  • 250 γρ αχλάδια
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 200 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 125 γρ γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • ζαχαρη άχνη προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα τη βανίλια και τα αυγά. Με σύρμα κουζίνας ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και σε μια κανάτα ανάδευσης.
  • Μεταφέρουμε τα υγρά συστατικά στο μπολ με τα στερεά αναδεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια των φρούτων και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά μέχρι μια λάμα μαχαιριού να βγαίνει στεγνή. Προσέχουμε να μην αρπάξει η επιφάνεια, αν χρειαστεί σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ
    • 31 Μαΐου 2018
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο, αν και δεν μου πέτυχε στο ψήσιμο και δεν ξέρω τι φταίει:
    ότι το έβαλα σε φόρμα αλουμινίου ενώ οι τεχνικοί της εταιρείας της κουζίνας μου μου είπαν να μην ψήνω ποτέ σε αλουμίνιο ή το ότι χτύπησα τα υλικά στο μεγάλο μίξερ;

      • Ξανθή
      • 31 Μαΐου 2018
      Απάντηση

      Καλημέρα Βίκυ, αν εννοείς τις φόρμες μιας χρήσεως προσωπικά δεν ψήνω τίποτα κι ποτέ, αν λες τις παλιές φόρμες αλουμινίου δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε, ίσως κάποια ρύθμιση του φούρνου σου;; όταν λες δεν πέτυχε στο ψήσιμο τι ακριβώς έγινε, αν θέλεις πες μήπως βρούμε την αιτία ώστε να μην έχεις πρόβλημα. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.

    • Mia
    • 9 Φεβρουαρίου 2022
    Απάντηση

    πεντανοστιμο!! Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω μιξερ γτ νομιζω θα γινει πιο αφρατο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode