share

Ζυμαρικά με μπάμιες φούρνου, πιπεριές Φλωρίνης και ξινομυζήθρα

από
CE-96-CF-85-CE-BC-CE-B1-CF-81-CE-B9-CE-BA-CE-AC-CE-BC-CE-B5-CE-BC-CF-80-CE-AC-CE-BC-CE-B9-CE-B5-CF-82-CE-BA-CE-BB-CF-80-281-29

Νηστίσιμο πιάτο αν αφαιρέσετε την ξινομυζήθρα γεμάτο χρώματα!!

Πρόταση της μεγάλης εταιρείας κατεψυγμένων φτιαγμένο με τις δικές μου  μπάμιες, που  έχω επεξεργαστεί  και τις έχω μοιράσει σε σακουλάκια στον καταψύκτη, αφού πρώτα τις έχω επεξεργαστεί όπως γράφω στο πρώτο βήμα της συνταγής.

Ζυμαρικά με μπάμιες φούρνου, πιπεριές Φλωρίνης και ξινομυζήθρα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 150 γρ μπάμιες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας σπιτική σάλτσα συμπυκνωμένης ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρό φλιτζάνι νερό
  • ζυμαρικά της αρεσκείας σας εγώ έβαλα ταλιατέλες (6 φωλίτσες)
  • ξινομυζήθρα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις ζεματίζουμε σε νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και ξύδι. Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από κρύο νερό. Την ίδια διαδικασία θα κάνουμε είτε είναι κατεψυγμένες του εμπορίου είτε φρέσκες.
  • Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί , καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κι αέρα για 40 λεπτά. Για να μην αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε τα τελευταία 10 λεπτά. Θέλουμε τα λαχανικά να παραμείνουν τραγανά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας, τα σουρώνουμε και σερβίρουμε με τη “σάλτσα” των λαχανικών σκορπίζοντας από πάνω κομμάτια ξινομυζήθρας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 2 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Καλό μήνα,Ξανθή!
    Τι συνδυασμός!Με λαχανικά,ειδικά μελιτζάνες,φτιάχνω συχνά,αλλά με μπάμιες δεν το ήξερα.
    Σίγουρα κι αυτή η παραλλαγή θα είναι νοστιμότατη!
    Φιλιά!

  1. Απάντηση

    Πολύχρωμο και πεντανόστιμο Ξανθή μου!!!Η ξινομυζήθρα ταιριάζει καταπληκτικά!!!
    Φιλιά!

  2. Απάντηση

    Αυτή η σάλτσα λαχανικών είναι φανταστική! Με τις μπάμιες μου φαίνεται πάρα πολύ πρωτότυπη!
    Και η ξινομυζήθρα όνειρο!
    Φιλιά πολλά και καλό βράδυ Ξανθή μου!

  3. Απάντηση

    Δεν θα αφαιρούσα με τίποτα την ξινομυζήθρα από το νόστιμο φαγάκι σου Ξανθή!
    Φιλιά!

  4. Απάντηση

    Τι υπέροχο φαγητό!!!
    Μπάμιες, πιπεριές Φλωρίνης , ξυνομυζήθρα… αυτό το φαγητό είναι για μένα!!!
    Καλοφάγωτο Ξανθή μου, εύχομαι να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και να περνάς πάντα καλά!!

  5. Απάντηση

    Το ότι φτιάχνεται η “σάλτσα” στο φούρνο χωρίς πέρασμα από το τηγάνι είναι τέλειο. Ελαφρύ, γευστικότατο … Περίσσεψε;

    • Vita
    • 3 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Τι ωραίος συνδυασμός Ξανθή! Όλα τα υλικά είναι αγαπημένα άρα και ο συνδυασμός τους πρέπει να είναι του γούστου μας. Κι από εμφάνιση το πιάτο …σκίζει!

  6. Απάντηση

    Πιάτο υπερπαραγωγή σε αρώματα, χρώματα και νοστιμιά Ξανθή!
    Γεια στα χέρια σου!
    Καλή σου μέρα!

  7. Απάντηση

    ΤΕΛΕΙΟ!! και άρχισα να πεινάω πρωί-πρωί…
    Καλημέρες Ξανθή και χάρηκα γι’ αυτό που διάβασα στο FB.

  8. Απάντηση

    Πολύ ωραία πρόταση για να μαγειρέψουμε και αλλιώς τις μπάμιες εκτός από κοκκινιστές ή με κοτόπουλο.
    Τελικά δεν υπάρχει λαχανικό που να μη μπορεί να συνδυαστεί με ζυμαρικά αν έχουμε όρεξη και φαντασία!
    Καλό μεσημέρι 🙂

  9. Απάντηση

    Και μόνο που βλέπω όλα αυτά τα ωραία χρώματα και τις υπέροχες γεύσεις συνδυασμένες σε ένα πιάτο, μου έρχεται να κάνω μακροβούτι στο ταψί… 😉
    Φιλιά πολλά!

    • Silena
    • 4 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Στην ξινομυζήθρα έχω τρελή αδυναμία, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια τροφή που να μην την συνδυάσω με αυτήν!!!
    Κι εδώ την έχεις ταιριάξει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά!!!!
    Μπράβο Ξανθή μου!!! Καλό απόγευμα!

  10. Απάντηση

    Ζητώ συγγνώμην για το ότι δεν απαντώ στα σχόλια σας, τα διαβάζω όλα, αλλά ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος
    Χαίρομαι που μια απλή συνταγή σας άρεσε και θα χαρώ να έχω τη γνώμη όποιου τη φτιάξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode