share

Μπουφές για πάρτι τη δεκαετία του 80 και αυγά γεμιστά

από
Αυγά γεμιστά

Με την αφορμή την  έκθεση “Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη” μια πρωτότυπη ιστορική και πολιτισμική αναδρομή στην δεκαετία του ’80 η οποία έχει στόχο να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αναβιωτική εμπειρία, κάποιοι food bloggers σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε μια ανάρτηση μας σε συνήθειες εκείνης της εποχής και φαγητά που τότε ήταν της “μόδας”.

Η δική μου ανάρτηση έχει σχέση με το μπουφέ για πάρτι και τα εδέσματα που εκείνη την εποχή προσφέρονταν στους καλεσμένους.

Με μια αναδρομή στα βιβλία μου βρήκα ότι τότε στο τραπέζι του μπουφέ τα μεζεδάκια ήταν: διάφορα καναπεδάκια, τυροπιτάκια, κεφτεδάκια, αυγά γεμιστά, λουκάνικα κοκτέιλ, διάφορα σάντουιτς με τυριά και αλλαντικά, διάφορες ταρτλέτες με τυριά ή γαρίδες και άλλα  ανάλογα με τα οικονομικά της οικογένειας και  τους καλεσμένους δηλαδή αν ήταν παιδιά ή μεγάλοι.

Εδώ σας δίνω ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες που βρήκα σε βιβλία μου εκείνης της δεκαετίας σχετικά με το μπουφέ.

 

Η συνταγή που επέλεξα για αυτό το ομαδικό  post είναι τα αυγά γεμιστά με διάφορες γεμίσεις από το τότε και το σήμερα.

 

Θα σας δώσω τα υλικά για δυο γεμίσεις και προτάσεις για άλλες, νομίζω ότι είναι θέμα φαντασίας η επιλογή υλικών για να γεμίσουμε τα αυγά.

Για να δείτε όλες τις αναρτήσεις αυτού του αφιερώματος πηγαίνετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης μου.

Μπουφές για πάρτι τη δεκαετία του 80 και αυγά γεμιστά

Συστατικά
  

  • 6 αυγά

Γέμιση πρώτη

  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • Χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικές μικρές γαρίδες σοταρισμένες σε βούτυρο για το γαρνίρισμα
  • φύλλα μαρουλιού και ρόκας για το σερβίρισμα

Γέμιση δεύτερη

  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα ή σχινόπρασο για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
 

  • Όποια γέμιση κι αν διαλέξετε η διαδικασία είναι ίδια.
  • Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  • Αφαιρούμε τον κρόκο και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε τον κρόκο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λιωμένο το αβοκάντο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα με τη γέμιση που θα επιλέξουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα αυγά με τη γέμιση της επιλογής μας.
  • Γαρνίρουμε ανάλογα με τις επιλογές μας και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή ρόκας.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αβοκάντο με σπαράγγια πολύ λίγο βρασμένα και λιωμένα.
Επίσης τη μαγιονέζα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
Το γαρνίρισμα επίσης μπορεί να γίνει με φύλλα μαϊντανού  ή κόλιαντρου ή και μικρούς κύβους από  λουκάνικο που θα έχουν ψηθεί σε αντικολλητικό τηγάνι.
Εδώ θα δείτε κι τις προτάσεις από τις υπόλοιπες bloggers αυτής της ομαδικής ανάρτησης.
Η Ευγενία από το Eat Yourself Greek προτείνει Campari & sanguini jelly
Η Εύη από το The Healthy Cook προτείνει ζελέ τομάτας με αυγά 
Η Ιωάννα από το  Food Junkie not junk food προτείνει Βολοβάν με μανιτάρια αλά κρεμ
Η Ελένη από τοThe Foodie Corner προτείνει Αθηναϊκή (ψάρι με μαγιονέζα)
Η Δώρα από το PanDora's Kitchen προτείνει κρέμα καραμελέ
Η Αγγελική από το CooKika προτείνει  Γκατώ
Η Κατερίνα από το delightful area προτείνει κοτόπουλο αλ αράνζ
Η Έλενα από το Elena's Cooking  προτείνει  γαρίδες κοκτέιλ
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Foodjunkie
    • 3 Μαρτίου 2017
    Απάντηση

    Ωραία η γέμιση με το αβοκάντο, θα τη δοκιμάσω. οι φωτό από τους μπουφέδες δεν παίζονται όμως…

      • Ξανθή
      • 3 Μαρτίου 2017
      Απάντηση

      Ιωάννα έχω κι άλλες, δυστυχώς τότε παρόλο που έκανα πάρτι στα παιδιά δεν τα φωτογράφιζα.Δεν είχαμε κι τις ψηφιακές τότε, αλλά ούτε υπήρχαν τέτοιες σκέψεις. Δοκίμασε και με σπαράγγια αν σου αρέσουν.

    • dolmadaki
    • 3 Μαρτίου 2017
    Απάντηση

    καλησπερα!! αυτος ειναι μπουφες 80ς! τα καναπεδακια must εκεινη την εποχη οπως και τα γεμιστα αυγα!πρωτοτυπο το αβοκαντο

      • Ξανθή
      • 3 Μαρτίου 2017
      Απάντηση

      Ακόμη πιο πρωτότυπο τα σπαράγγια, αύριο θα αγοράσω άγρια και θα δοκιμάσω αυτή την εκδοχή.

    • Delightfularea
    • 3 Μαρτίου 2017
    Απάντηση

    Nα και τώρα που τα βλέπω στο πιάτο, σκέφτομαι πάλι που το χα πει, ότι από τα πρώτα πράγματα που μου θυμίζουν 80ς είναι αυτές οι λιχουδιές των parties. Πολύ ωραία τα αυγουλάκια σου και… ανανεωμένα!

    • Marion
    • 6 Μαρτίου 2017
    Απάντηση

    Ηταν πολυ ωραία δεκαετία .και στα μεζεδάκια ακομα πιο πολύ.
    Μου αρέσουν πολυ έτσι τα αυγά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode