Πιπερίτσες γεμιστές με πέτρωμα Τήνου ή με ξινοτύρι Ρουμελης

από
Πιπερίτσες γεμιστές με τυριά

Τις μέρες που τριγύριζα σε βουνά και κάμπους βρέθηκα σε φιλικό σπίτι με δικό τους κήπο με πολλά ζαρζαβατικά.

Φεύγοντας γέμισαν τσάντες από πολλά κηπευτικά, μεταξύ των οποίων και αυτές οι μικρές πιπερίτσες οι οποίες μεγάλωναν σε γλάστρες.

Πιπερίτσες γεμιστές με τυριά (2)

Νομίζω ότι τις έχω δει ξανά σε κάποια φωτογραφία αλλά δεν τις έχω συναντήσει σε αγορές ή καταστήματα, θα τις ψάξω όμως ή θα βάλω τις δικές μου σε γλάστρα.

Με την πρώτη ματιά ήξερα τι θα τις κάνω και μόλις επιστρέψαμε στη βάση μας έγιναν ένα υπέροχο συνοδευτικό για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Δεν θα σας δώσω ποσότητα υλικών μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα με το πόσες πιπερίτσες θέλετε να γεμίσετε όπως βέβαια μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα είδη των τυριών ή των μπαχαρικών και μυριστικών.

Πιπερίτσες γεμιστές με πέτρωμα Τήνου ή με ξινοτύρι Ρουμελης

Συστατικά
  

  • πιπερίτσες μικρές
  • πέτρωμα Τήνου ή ξινοτύρι Ρούμελης
  • δυόσμο τριμμένο
  • πιπέρι χοντροκομμένο
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πιπερίτσες και τις στραγγίζουμε. Τις βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τη μεριά του κοτσανιού και με τη βοήθεια μιας λαβής μικρού κουταλιού αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπερίτσες.
  • Σε δυο διαφορετικά μπολ τρίβουμε τα τυριά, στο πέτρωμα προσθέτουμε το δυόσμο και στο ξινοτύρι το πιπέρι συν λίγο λάδι στο καθένα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και γεμίζουμε τις μισές πιερίτσες με το ένα μείγμα και τις υπόλοιπες με το άλλο.
  • Αραδιάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Σημειώσεις

Η επιλογή των τυριών μπορεί να αλλάξει, ένα κατίκι ή μια ξινομυζήθρα θα τους ταίριαζε πολύ.
Επίσης η επιλογή μπαχαρικών και μυριστικών είναι θέμα δικής σας επιλογής.
Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το ψήσιμο αν βράσουμε λίγο πιο πολύ τις πιπερίτσες.
Αν δεν βρείτε τις μικρές αυτές πιπερίτσες επιλέξτε λεπτόφλουδες μεγαλύτερες και κόψτε στη μέση πριν το γέμισμα.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • evi@thehealthycook
    • 28 Αυγούστου 2016
    Απάντηση

    τι πλάκα που έχουν έτσι μικρές που είναι! 🙂
    πολύ νόστιμες φαίνονται!
    φιλιά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode