Τώρα είναι στην εποχή τους τα μύρτιλλα και εγώ έχω πρόσβαση στα καλύτερα της berryland η παραγγελία έγινε και ο Βασίλης μου τα έφερε φρέσκα φρέσκα.
Το ίδιο βράδυ τα δοκιμάσαμε πάνω σε γιαούρτι και στη συνέχεια άρχισε η αναζήτηση τι άλλο;;
Έχω φτιάξει παλιότερα αυτό κέικ με μύρτιλλα και σμέουρα αυτή την ατομική λεμονάτη “πουτίγκα” με μύρτιλλα και αυτό το γλυκό με λευκή σοκολάτα και μύρτιλλα το οποίο θα επαναλάβω το Σάββατο προκειμένου να κεράσω φίλους αγαπημένους.
Για σήμερα έφτιαξα αυτό το brownies παίζοντας με προσθήκη από το νέο μου απόκτημα το φυστικοβούτυρο της εταιρείας Χαϊτόγλου.
Θα ακολουθήσει και άλλη συνταγή με τα μύρτιλλα αλλά και με το φυστικοβούτυρο, σύντομα.
- 70 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 60 γρ βούτυρο
- 80 γρ φυστικοβούτυρο
- 2 αυγά
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 κοτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- 100 γρ αλεύρι μαλακό συν μια κουτ. σούπας ακόμη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 1/2 δοσ. κούπες φρέσκα μύρτιλλα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα λιώνουμε πάνω από μπεν μαρί Μόλις λιώσουν καλά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε να ομοιγενοποιηθούν.
- Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ προκειμένου για μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα σοκολάτας φυστικοβούτυρου χτυπώντας ακόμη για 2 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με μια σπιτική λεμονάδα ή ένα αναψυκτικό με άνθη αφροξυλιάς.
Αν δεν θέλετε την προσθήκη του φυστικοβούτυρου διπλασιάστε τη σοκολάτα. Αν και θα σας έλεγα να μην το παραλείψετε.