Gnocchi με μελιτζάνες και σάλτσα πιπεριάς

Gnocchi με μελιτζάνες και σάλτσα πιπεριάς

Στα πλαίσια του εύκολου γεύματος εν μέσω ζέστης έφτιαξα αυτό το πιάτο χτες.

Βέβαια έγινε λόγω του ότι είχα ανάψει φούρνο να ψήσω μια ντοματόπιτα, διαφορετικά, θα επέλεγα μόνο τη σάλτσα πιπεριάς με πιπεριές βάζου και περισσότερα gnocchi.

 

Gnocchi με μελιτζάνες και σάλτσα πιπεριάς
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Gnocchi με μελιτζάνες και σάλτσα πιπεριάς
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 1 πιπεριά φλωρίνης μεγάλη ή δυο μικρές
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη κομμένη σε ροδέλες
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • 2 κουτ. σούπας πεκορίνο και λίγο για το σερβίρισμα
  • 300 γρ gnocchi έτοιμα
  • ρόκα ή διάφορα πράσινα φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
  • ξύδι βαλσαμικό
Διαδικασία
  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας τις πιπεριές και το σκόρδο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά.
  2. Βγάζουμε την πιπεριά και την κλείνουμε σε σακουλάκι ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τη φλούδα της.
  3. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το βασιλικό και το πεκορίνο και χτυπάμε να γίνει σαν τρήματα ψωμιού. Προσθέτουμε τη μισή πιπεριά το σκόρδο το μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
  4. Σε νερό αλατισμένο που βράζει προσθέτουμε τα gnocchi και βράζουμε για δύο λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
  5. Σερβίρουμε προσθέτοντας τις ψημένες μελιτζάνες την υπόλοιπη πιπεριά σε λωρίδες και τη σάλτσα. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε από πάνω λίγο πεκορίνο. Δίπλα στο πιάτο βάζουμε τη ρόκα ή τα πράσινα φύλλα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι βαλσαμικό.
Σημειώσεις

Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας gnocchi ακολουθώντας τη συνταγή που θα βρείτε εδώ.

Αντί του πεκορίνο μπορείτε να βάλετε ένα πικάντικο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *