Μιας και είχα πολλά βατόμουρα είπα να παίξω φτιάχνοντας γλυκάκι.
Υπήρχαν πολλές προτάσεις αλλά κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών επιλέχτηκαν αυτά τα muffins. Έχω κι ένα βιβλίο με 200 προτάσεις που να να τα φτιάξω όλα!!!
Τα συγκεκριμένα είναι μέσα ζουμερά αλλά όχι λασπωμένα,τρώγονται δε ευχάριστα και τις επόμενες μέρες.
Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν και μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να τα φτιάχνετε ώστε να έχουν τη χαρά της δημιουργίας. Επιπλέον είναι ένα καλό σνακ για το σχολείο ή για το απογευματινό τους.
- 225 γρ ζάχαρη
- 250 γρ αλεύρι μαλακό
- 25 γρ νιφάδες βρώμης
- 30 γρ βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 αυγό
- 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- 120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 2 μικρά μήλα ή ένα μεγάλο βάρος καθαρισμένου 200γρ
- 170 γρ άγρια βατόμουρα
- Σε ένα μπολ βάζουμε 50 γρ από τη ζάχαρη μαζί με 50 γρ από το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και με τα ακροδάχτυλα μας ενώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε το τρήμα. Αφήνουμε στην άκρη να μας περιμένει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά, ελέγχοντας με ένα σουβλάκι να βγαίνει καθαρό.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Μπορούμε να βάλουμε βατόμουρα του εμπορίου ή κάποια άλλα berrys της επιλογής μας.
Τέλεια και ζουμερά!!
μμμμ! πολύ ωραία φαίνονται!!
αχ αυτά τα βατόμουρα!
Τι ωραία τα βατόμουρα!!
Και τι χρώμα…Ωραία φρουτένια μάφινς.