Μια υπογλυκαιμία την είχα εδώ και μέρες, επιπλέον έχω αρχίσει να ψάχνω για Χριστουγεννιάτικες συνταγές.
Εκεί στην αναζήτηση βλέπω στο βιβλίο μου “Year Round” αυτή την τάρτα, μου καρφώνετε στο μυαλό και θέλω να τη φτιάξω. Τη μια μέρα δεν είχα τα cranberry μετά τελείωσε το βούτυρο, το οποίο φροντίστε να είναι ένα καλό βούτυρο αγελάδος, σήμερα όμως τα ψώνια έγιναν και μαζί με αυτά και η τάρτα.
Ήδη η μισή είναι στο στομάχι μας κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία της, γιαυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας.
Τα κρύα βράδια μαζί με ένα τσάι ή μια ζεστή σοκολάτα θα είναι το απόλυτο συνοδευτικό.
- 250 γρ αλεύρι μαλακό
- 150 γρ βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κύβους
- 50 γρ ζαχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 50 γρ βούτυρο αγελάδος
- 110 γρ ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 50 γρ cranberry
- 3 μήλα μεγάλα κομμένα σε φέτες
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι με τους κύβους του βουτύρου και με τα ακροδάχτυλα μας ενσωματώνουμε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και τη ζάχαρη άχνη και ζυμώνουμε ελαφρά να πάρουμε μια ζύμη Την τυλίγουμε με σελοφάν και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
- Σε μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά. Τοποθετούμε μια πιατέλα πάνω από την ταρτιέρα και γυρίζουμε ανάποδα ξεφορμάροντας και μεταφέροντας τυχόν καραμέλα που θα έχει μείνει στην ταρτιέρα.