share

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με κολοκύθα και τυριά

από
CE-9A-CE-BF-CF-87-CF-8D-CE-BB-CE-B9-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-BA-CE-BF-CE-BB-CE-BF-CE-BA-CF-8D-CE-B8-CE-B1-CE-BA-CE-B1-CE-B9-CF-84-CF-85-CF-81-CE-B9-CE-AC-1-

Είναι από εκείνα τα πιάτα που με την πρώτη ματιά λες αυτό θα το φτιάξω χωρίς στην ουσία να ξέρεις γιατί το είπες αλλά τελικά άξιζε.

Στο tablet  του συζύγου υπάρχουν free  ενημερώσεις με θεματικές ή όχι συνταγές, εκεί λοιπόν είδα αυτό και άλλα που ελπίζω να φτιάξω, το προσάρμοσα σε υλικά Ελληνικής προελεύσεως και έγινε.
Η μόνη δυσκολία ήταν να βρω αυτά τα μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού αλλά τελικά βρέθηκαν σε μεγάλο Σ/Μ και είναι εισαγόμενα αν κάποιος ξέρει Ελληνικής εταιρείας ας μου πει.

Προσαρμογή από εδώ 
Τα υλικά για δύο
160γρ ζυμαρικά σε σχήμα μεγάλου κοχυλιού ή 20 – 22 κομμάτια
2 κούπες πουρέ κολοκύθας
1/4 κούπας κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/3 κούπας ανθότυρο
1/3 κούπας πεκορίνο Αμφιλοχίας
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές καλής ποιότητας βούτυρο
1 κλαδάκι δεντρολίβανου ψιλοκομμένο
Πεκορίνο για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Φτιάχνουμε τον πουρέ κολοκύθας, μια διαδικασία που μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα.
Παίρνουμε κολοκύθα την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Την βάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα κομμάτια μαι φορά. Είναι έτοιμη όταν τρυπιέται με ένα πιρούνι.

Την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με την κουτάλα του πουρέ. (αν είναι περισσότερη από αυτή που χρειαζόμαστε μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο για άλλους πειραματισμούς μας)
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου, δεν θέλουμε να παραβράσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε έτσι που να μην έχουν καθόλου υγρά.
Στο διάστημα αυτό τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τον πουρέ της κολοκύθας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε  τα κρεμμύδια με λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν μέχρι να τελειώσει το νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό ( σε διαβάθμιση 1-9 βάζουμε στο 5)
κι αφήνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το μείγμα κολοκύθας-τυριών και  αφήνουμε να μαγειρευτεί στην ίδια ένταση για 5 λεπτά. Αλατίζουμε ελαφρά λόγω των τυριών και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τώρα είμαστε έτοιμοι για το γέμισμα των ζυμαρικών.
Με ένα κουταλάκι γλυκού γεμίζουμε κάθε κοχύλι από τη έτοιμη γέμιση και αραδιάζουμε στο πιάτο ή σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο και περιχύνουμε τα γεμιστά ζυμαρικά.

Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί και καλή μας όρεξη.

Η γέμιση μπορεί να τροποποιηθεί και να είναι σπανάκι μανιτάρια ή και κιμάς την επόμενη φορά οι πειραματισμοί μου θα είναι διαφορετικοί.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Vita
    • 27 Ιανουαρίου 2014
    Απάντηση

    Εξαίσιο πιάτο! Στέκει και μόνο του και σαν συνοδευτικό.

  1. Απάντηση

    Απίθανο, η κολοκύθα κάνει τη διαφορά νομίζω!!

    • Silena
    • 27 Ιανουαρίου 2014
    Απάντηση

    Πολύ νόστιμες οι κοχύλες και με υπέροχη γέμιση!!!!
    Βρήκα κοχύλια πολύχρωμα πριν λίγες μέρες σε σούπερ μάρκετ χονδρικής σε γειτονικό νομό κι αυτά εισαγόμενα!!!!
    Καλό απόγευμα!!!

  2. Απάντηση

    Ιδιαίτερο πιάτο!Κι αναρωτιόμουν τι θα κάνω με την κολοκύθα μου…Καλό βράδυ!!!

  3. Απάντηση

    Έχω ξετρελαθεί με τη γέμιση κολοκύθας! Και αυτό γιατί την θεωρώ ιδιαίτερη και δεν μου αρέσει πάντα ο τρόπος που τη βλέπω στα φαγητά.Εδώ όπως τη βλέπω που αρέσει πολύ!

    • mm_skg
    • 27 Ιανουαρίου 2014
    Απάντηση

    Μονο εισαγωμενα εχει Ξανθη μου, lumaconi λεγονται που στα ιταλικα σημανει γυμνοσαλιαγκες, εχει και συσκευασμενα συγκεκριμενη μαρκα ιταλικη (και απο τα πιο καλα ζυμαρικα που κυκλοφορουν την Ελλαδα!) αλλα εχω δει και χυμα στην λαϊκη! Παρα πολυ ωραια η προταση σου θελω να την δοκιμασω αν και πρεπει να φτιαξω μονο για μενα γιατι οι υπολοιποι της παρεας δεν συμπαθουν τα τυρια!

    • Lenia
    • 28 Ιανουαρίου 2014
    Απάντηση

    Υπέροχο φαγάκι!!!!
    Εδώ στη Ζάκυνθο δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ τέτοια γιγαντιαία κοχύλια!
    Φιλάκια πολλά!

  4. Απάντηση

    Σκέτη νοστιμιά, αυτά τα γεμιστά κοχύλια, Ξανθή!! Πολύ αγαπημένα τα ζυμαρικα και η γέμιση κολοκύθας-τυριών
    διαφορετική και ωραιότατη!
    Καλή σου ημέρα.

  5. Απάντηση

    Τα έχω φτιάξει με σπανάκι και είναι νοστιμότατα. Μου αρέσει η κολοκύθα και πρέπει να έγιναν πολύ γευστικά. δοκίμασε την επόμενη φορά να τα βάλεις και λίγο στο φούρνο να λιώσουν τα τυριά από πάνω. Πιστεύω θα είναι θεικά!

  6. Απάντηση

    Ο πουρές της κολοκύθας μου κλείνει το μάτι και με προκαλεί…….τέλειο πιάτο και πολύ πρωτότυπο!!!!!!

    • Notoula
    • 28 Ιανουαρίου 2014
    Απάντηση

    Υπέροχο το πιάτο σου! Ίσως θα μπορούσε να γίνει και με λαζάνια ή κανελλόνια αν δεν βρούμε τις κοχύλες;

  7. Απάντηση

    @Vita μαι χαρά θα είναι και ως συνοδευτικό και με άλλες ιδέες για γέμιση.

    @anthivolon ίσως η κολοκύθα να έκανε τη διαφορά.

    @Silena α τι ωραία που να πω να βρει και η Λίνα.

    @Mageirissa χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα!!

  8. Απάντηση

    @spoonstories θα χαρώ να δοκιμάσεις και αν μου πεις.

    @ mm_skg νομίζω είχα διαβάσει κι άλλη φορά που έλεγες για τη λαϊκή, και τι προέλευσης είναι άραγε;;

    @ Lenia στην Πάτρα σίγουρα θα τα βρεις στα πολύ μεγάλα κατάλαβες ποια λέω.

    @Ειρήνη εγώ δεν περίμενα τόσο νοστιμιά και μας έχουν ενθουσιάσει.

    @ Κατερίνα το σκέπτομαι με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο για την επόμενη φορά.

  9. Πολύ νόστιμο πιάτο!!! Μου έδωσες ωραία ιδέα γιατί την κολοκύθα την κάνω συνέχεια πίτα!

  10. Απάντηση

    @Λίλα ευχαριστώ πολύ, δοκίμασε τα!!

    @ Notoula σε κανελόνια ίσως θα την έβαζα αυτή τη γέμιση αλλά νομίζω ότι αν έχεις κάποιο από τα πολύ μεγάλα Σ/Μ κοντά σου θα βρεις.

    @Ελεάννα περιμένω εντυπώσεις.

    @Βάσω χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα αν θέλεις και περισσότερες δες στο ευρετήριο με τη λέξη κολοκύθα θα βρεις κι άλλες ιδέες.

  11. Απάντηση

    Καλησπέρες…καλησπέρες…πολλές
    Ελπίζω να είστε καλά, και το τάμπλετ του συζύγου επίσης μιας και πάντα έχω μια “αγωνία” για το θέμα :-))

    Λοιπόν έχω έτοιμη τριμμένη κολοκύθα στην κατάψυξη αρκετή, χάρη στα πεθερικά. Κοχύλες ξέρω καλά που θα βρω, αλλά τώρα εμένα μου ήρθε η σκέψη και ο συνδυασμός…σε κανελλόνια!!!

    Ωραία φάση για το ΣΚ λοιπόν καλή μου Ξανθή.

  12. Απάντηση

    Ξανθή είναι υπέροχα!!!
    Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά νομίζω πως από μόνα τους είναι έμπνευση!!!!
    Για την γέμιση σου έχω να πω τα καλύτερα, η κολοκύθα είναι εξαιρετική και πολύ αγαπημένη μου!

  13. Απάντηση

    Νοστιμότατα τα κοχυλάκια γίγας, θα εφοδιάσω την αδερφή Λένια…. Φιλάκια

  14. Απάντηση

    Εκανες φοβερό φαγητό Ξανθή!
    Τα κοχύλια αυτά είναι εντυπωσιακά και πολύ όμορφα για παρουσίαση στο τραπέζι. Η γέμισή σου μου άρεσε πολύ.
    Τι να πω? Μπράβο!!!!

  15. Απάντηση

    @
    ΤΕΛΕΙΟ, Ξανθούλα !

    καληνύχτα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode