Χωρίς πρωινό η μέρα δεν ξεκινάει ποτέ,θεωρώ ότι είναι το σπουδαιότερο γεύμα της ημέρας, όχι τώρα που δεν δουλεύουμε αλλά από πάντα.
Αξέχαστα πρωινά Κυριακής, αυτά που τα παιδιά μας έκλειναν στο δωμάτιο και ακούγαμε τα φλιτζάνια και τα πιάτα να στρώνονται στο τραπέζι, να ετοιμάζεται το πρωινό μέχρι του σταδίου που επέτρεπε η ηλικία τους και μετά να μας οδηγούν με κλειστά μάτια στην κουζίνα χάριν έκπληξης!!
Μου λείπουν!!!!!
Χτες στη λαϊκή βρήκα άγρια σπαράγγια και αμέσως πήγε το μυαλό μου σε ένα πρωινό που είχα δει σε φωτογραφία, σε ένα περιοδικό μου, αλλά χωρίς περιγραφή.
Το σκάρωσα και το απολαύσαμε σήμερα αναπολώντας γεγονότα.
Τα υλικά μου για δύο
2 αυγά
1/2 λουκάνικο Πολωνίας
Μερικά άγρια σπαράγγια
1 κομμάτι ταλαγάνι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τυχόν σκληρά κομμάτια.Τα δικά μου ήταν πολύ τρυφερά και το μόνο που έκανα ήταν να σπάσω τα μεγαλύτερα στη μέση και να αφαιρέσω μικρό κομμάτι τους.
Σε νερό που βράζει ζεματάμε τα άγρια σπαράγγια για 1,5 λεπτό τα μεταφέρουμε σε δροσερό νερό να σταματήσει ο βρασμός και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει φτιάχνουμε τα αυγά ποσέ.
Εγώ έχω αγοράσει αυτές τις φόρμες που διευκολύνουν πολύ.
Αφού τις λαδώσω με μια σταγόνα λάδι σπάζω μέσα το αυγό και το βράζω για 4 λεπτά με σκεπασμένο το κατσαρολάκι τα πρώτα 3 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο ψήνουμε το ταλαγάνι για δυο λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο ίδιο σαγανάκι ψήνουμε (ζεσταίνουμε) ροδέλες από το λουκάνικο.
Συναρμολογούμε το πιάτο μας και απολαμβάνουμε με ζεστό ψωμί χυμό πορτοκάλι και καλό καφέ.
Αν δεν βρείτε άγρια σπαράγγια χρησιμοποιήστε καλλιέργειας προσέξτε να αφαιρέσετε το σκληρό κομμάτι τους και ίσως χρειάζονται λίγα λεπτά επιπλέον ζεμάτισμα
Αντί ποσέ τα αυγά μπορούν να γίνουν τηγανιτά.
Για λουκάνικο μπορείτε να βάλετε τσορίζο ή κάποιο καλό σαλάμι Ελληνικό.
Το τυρί μπορεί να είναι κάποιο άλλο που να ψήνεται
Οι επιλογές δικές σας.
Περισσότερες ιδέες για πρωινά μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ
Καλή Αποκριά και Καλά Κούλουμα αύριο.
Καταπληκτικό το πρωινό σου Ξανθή όπως πάντα! Σας θαυμάζω που το απολαμβάνετε έτσι !
Καλά Κούλουμα !
Καλά να περάσετε αύριο!
Πολύ ωραίο πρωινό Ξανθή και πράγματι είναι όμορφα τα Κυριακάτικα πρωινά!
Μου άρεσαν οι φόρμες για τα αυγά!!
Καλό μήνα να έχουμε!
Καλά Κούλουμε και καλή Σαρακοστή!
Πολύ ωραίο πρωινό Ξανθή και εξαιρετικές φωτογραφίες!Καλό μήνα, καλά Κούλουμα!
Το πρωινό είναι όντως το καλύτερο γεύμα της ημέρας. Δυστυχώς, το απολαμβάνω μόνο το Σ/Κ..Πολύ ωραία η συνταγή σου και τέλειες οι φόρμες για τα αυγά.Κρίμα, που δεν τις έχω δει πουθενά..Φιλιά!!!
Λαχταριστό το πρωινό σου!Και αυτές οι φόρμες, τι φοβερές που είναι?!!Καλό Μήνα κορίτσι μου!
°º♡♡彡
Apresentação maravilhosa, muito saboroso!!!
♡♬° ·. Bom domingo!
Ótimo mês de março!
Beijinhos do Brasil.
°º♡♡♬° ·.
Και εγώ εντυπωσιάστηκα από τις φόρμες Ξανθή μου !
Πολύ μου άρεσε όλο το στήσιμο !!!!
Φιλιά
Ομορφα τα κυριακάτικα πρωινά, πραγματικά!
Καλή Σαρακοστή Ξανθή μου!
Εμένα το βιολογικό μου ρολόι δεν καταλαβαίνει από Κυριακές και αργίες, οπότε κατά τις 12:00 με 12:30 μετά τον καφέ στις 8:00 με 8:30 καθόλου πρόβλημα δεν θα είχα να φάω ένα τέτοιο πρωινομεσημεριανό! Αχ, τα άγρια σπαράγγια μου θύμισαν το χωριό στο νησί, εκεί βγαίνουν μόνα τους και οι τυχεροί τα απολαμβάνουν δωρεάν!
Καλό μήνα και καλά να περνάτε!
Συμφωνώ για το πρωινό! Προσπαθώ να το απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ. Πολύ ωραία η ανάρτησή σου!
Καλό μήνα εύχομαι!
Αυτό είναι πρωινό!
Μα πώς να μην πάει καλά η μέρα όταν ξεκινά με τέτοιες νοστιμιές!
Ωραίες οι φόρμες που έχεις για τα αυγά. Πρακτικότατες!