share

Ψητό κοτόπουλο συνοδευμένο με κολοκύθα και σπανάκι

από
CE-9A-CE-BF-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-2B-CF-88-CE-B7-CF-84-CF-8C-2B-CE-BC-CE-B5-2B-CF-83-CF-80-CE-B1-CE-BD-CE-AC-CE-BA-CE-B9-2B-CE-BA-CE-B1-CE-B9-2B-CE-BA-CE-BF-CE-BB-CE-BF-CE-BA-CF-8D-CE-B8-CE-B1-2B-8-

Αυτό το φαγητό έχει γίνει κι άλλες φορές αλλά είχε ξεχαστεί στα αρχεία των φωτογραφιών.

Το φτιάξαμε ξανά την Κυριακή και είπα ας το γράψω τώρα.
Λέω ότι το φτιάξαμε γιατί το ψήσιμο το κάνει ο καλός μου ψήστης κι εγώ τα υπόλοιπα, δεν κλέβω!!
Ο συνδυασμός κολοκύθας σπανάκι μου αρέσει πολύ  επιπλέον για πιο χορταστικό μπορείτε να το συνοδεύσετε και με ένα κους κους όπως το έχω φτιάξει παλιότερα.
Σας δίνω και τις δύο προτάσεις.

Υλικά για δύο
2 μπούτια κοτόπουλου χαραγμένα από το χασάπη για σχάρα

 Μαρινάδα για το κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 μικρό κομμάτι τζίτζερ τριμμένο
2 κουτ. σούπας σόγια σος
Αλάτι με προσοχή λόγω της σόγιας
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού raw el hanout ή όποιο άλλο πικάντικο μπαχαρικό σας αρέσει

1/2 κιλό σπανάκι
300γρ  κολοκύθα κίτρινη
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για το κους κους 
120γρ κους κους
180ml  ζεστό νερό
Βούτυρο (προαιρετικό)

Διαδικασία

Πλένουμε το κοτόπουλο τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα μπολ έτσι που να χωράει σε οριζόντια θέση.
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε το κοτόπουλο έτσι που να πάει παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.

Προετοιμάζουμε την κολοκύθα και το σπανάκι.
Κόβουμε την κολοκύθα σε μέτρια κομμάτια την αλατοπιπερώνουμε και την αλείφουμε με λίγο λάδι.
Την βάζουμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά γυρίζοντας την προσεκτικά μια φορά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σπανάκι αφού το έχουμε πλύνει και κόψει σε μεγάλα κομμάτια και το μαραίνουμε.
Μόλις το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο αλατοπίπερο ανακατεύουμε και τοποθετούμε από πάνω την ψημένη κολοκύθα.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Στο διάστημα αυτό μπορούμε να ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα και γκριλ ή σε BBQ.
Η πρόταση για ψήσιμο στο BBQ είναι για μπούτια στους 160-170 βαθμούς για 18-20 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πιστεύω ότι και στο γκριλ ο χρόνος θα είναι περίπου ο ίδιος, δεν ψήνω τελευταία και δεν έχω κρατήσει χρόνο από παλιά.

Για το κους κους
Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ προσθέτουμε το ζεστό νερό και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αν θέλουμε προσθέτουμε μισή κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    ουαου κολοκυθα και σπανακι,μα τι ωραιος συνδυασμος ειναι αυτος,δεν θα το σκεφτομουν ποτε!!!!τελεια ιδεα!!!!

  2. Απάντηση

    Έχεις βάλει και μπουτάκι που είναι η λατρεία μου!Μου αρέσουν όλα πολύ!!

    • Silena
    • 20 Νοεμβρίου 2014
    Απάντηση

    Δε θα σκεφτόμουν να κάνω αυτό το συνδυασμό με το κοτόπουλο, σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!!
    Καλό βράδυ να έχετε!

  3. Απάντηση

    Κοτόπουλο με χειμωνιάτικα λαχανικά! Σούπερ θρεπτικό και νόστιμο φαγητό, Ξανθή μου!
    Καλή Κυριακή.

  4. Απάντηση

    Looks amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode