Σιρόπι ροδιού

από
Σιρόπι ροδιού

Αυτό το σιρόπι το έχω φτιάξει πολλές φορές, ποτέ όμως δεν καταγράφηκε.

Πριν λίγες μέρες είχα τη μεγάλη τύχη και χαρά να παραλάβω ρόδια και άλλα καλούδια από εξαιρετικούς παραγωγούς της Στυλίδας την Λουίζα και το Γιάννη. Αναζητήστε τα ρόδια τους με την επωνυμία “ρόδια Στυλίδας” αξίζει τον κόπο.

Με αυτά τα ρόδια έφτιαξα και πάλι φέτος αυτό το σιρόπι ροδιού, έτσι ώστε να μπορώ να το προσθέτω στις επόμενες παρασκευές μου και τα διάφορα πειράματα μου.

Αν εξαιρέσει κάποιος τη δυσκολία να πάρει το χυμό ροδιού η όλη διαδικασία για το σιρόπι είναι πολύ απλή και εύκολη.

Για πιο εύκολη διαδικασία μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο φρέσκο χυμό ροδιού, σε όλες σχεδόν τις αγορές στύβουν ρόδια και πωλούν.

Προσοχή αν αγοράσετε από καταστήματα θα πρέπει να προσέξετε να είναι φυσικός χυμός χωρίς συντηρητικά.

Σιρόπι ροδιού

Συστατικά
  

  • 400 ml φυσικό χυμό ροδιού
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 50 ml Χυμό λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τοποθετούμε στην εστία σε χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια ένταση ξαφρίζοντας αν χρειαστεί για διαυγές αποτέλεσμα. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θα βοηθήσει να μην υπάρχουν πολλοί αφροί κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  • Βράζουμε για αρκετή ώρα, θα μειωθεί ο όγκος του στο μισό ίσως και περισσότερο. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν πέφτει σαν μεγάλη κλωστή ή αν βάλουμε μια σπάτουλα και "ανοίξουμε δρόμο" δεν θα ενώνεται ξανά το σιρόπι πάνω στη σπάτουλα. Έλεγχος με θερμόμετρο περίπου 105-106 βαθμοί.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο κατά προτίμηση σκουρόχρωμο μπουκάλι και κλείνουμε καλά.

Σημειώσεις

Από αυτή την ποσότητα υλικών πήρα περίπου 150 ml σιρόπι.
Το πόσα ρόδια θα χρειαστείτε για να πάρετε αυτή την ποσότητα του χυμού εξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι. Δυστυχώς δεν ζύγισα τα δικά μου.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode