share

Ανοιχτή τορτίγια με ψητή κολοκύθα και κεφτεδάκια

από
Ανοιχτή τορτίγια με ψητή κολοκύθα και κεφτεδάκια

Η σημερινή μου πρόταση είναι μια έκπληξε ενός δημιουργικού  πιάτου  της κόρης για να με περιποιηθεί ένα μεσημέρι.

Μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρό γεύμα ή δείπνο, εύκολο να ετοιμαστεί και νοστιμότατο.

Ανοιχτή τορτίγια με ψητή κολοκύθα και κεφτεδάκια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 μεγάλες τορτίγες
  • 400 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 8 μικρά κεφτεδάκια
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ σπιτική
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 1/2 χαλούμι σε κύβους
  • μερικά ντοματίνια
  • τσένταρ ή κασέρι τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μείγμα μπαχαρικών πάπρικα σκόρδο κύμινο θυμάρι σουμάκ
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Την τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών. Ψήνουμε την κολοκύθα στο μεσαίο ράφι του φούρνου στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια (εμείς βάλαμε έτοιμα από το μεγάλο Σουηδικό κατάστημα) ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σε μεγάλη λαμαρίνα ή σε ταψάκια που χωράνε οι τορτίγιες, τοποθετούμε τις τορτίγιες και μοιράζουμε στην επιφάνεια τους από 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ.
  • Μοιράζουμε τα κομμάτια κολοκύθας, τα κεφτεδάκια κομμένα στη μέση, τις φέτες κρεμμυδιού, τα ντοματίνια, το χαλούμι και το τριμμένο τσένταρ.
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι για 5-7 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες κρέμας βαλσαμικού. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορείτε να ψήσετε κολοκύθα και να την κρατήσετε σε ένα μπολ για εύκολη χρήση όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια της προηγούμενης μέρας.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Θέλγια Τσιαρσιώτη
    • 7 Νοεμβρίου 2022
    Απάντηση

    Εξαιρετική σύνθεση! Κομψότητα γεύσεων πιάτου αγροτικού τύπου. Υπέροχο! Σε συγχαίρω και σε κρατώ πάντα στη σκέψη μου,
    Θέλγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode